'Predsjednik treba nositi samo odijela po mjeri, a prva se dama ne boji nositi boje, nego njima naglašava siluetu'

I dok Zorani Milanović nije imao prevelikih "izleta" u boje, Sanja Musić Milanović pokazala je kako se ne boji nositi ih, pogotovo u ljetnim, ležernijim prigodama.
Vidi originalni članak

Prošlo je godinu dana od inauguracije predsjednika Zorana Milanovića, a iako je protekla godina bila pandemijska pa je i događanja bilo malo, napravili smo modni osvrt na odjevne kombinacije Zorana Milanovića i Sanje Musić Milanović. Porazgovarali smo s Dubravkom Prpić Znaor koja je prokomentirala modna izdanja u protekloj godini.

Dubravka Prpić Znaor kaže kako predsjednik Milanović nije imalo prevelikih "izleta" u boje:

- Predsjednik koristi tamnoplave tonove, poštujući pravila poslovnog odijevanja. Naime, plava je na tom modnom području prvi i pravilan odabir, lako ju je kombinirati kroz različite stajlinge i vizualno ne opterećuje. Ova je nijansa uglavnom i na kravatama sitnog uzorka, smatram da ne treba odstupati od ovog stila i modnih dodataka.

Prpić Znaor prokomentirala je i odabir odijela - neka su po mjeri, a neka ne, što kaže da je jako očito pa predlaže da svi budu custom made jer ih je dovoljno tek nekoliko u ormaru kako bi se zadovoljili svi poslovni stilski zahtjevi.

Sanja Musić Milanović, profesorica na zagrebačkom Medicinskom fakultetu i voditeljica Službe za promicanje zdravlja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, kroz godinu dana pokazala je kako se ne boji nositi boje, već ih koristi kako bi naglasila siluetu, pogotovo u ležernijim, ljetnim prigodama.

- Od uzoraka nosi i atraktivan smeđi životinjski print. Uglavnom se drži elegancije i strukturiranih suknji i haljina midi dužine te time poštuje pravila finog odijevanja. Cijeni fine sakoe i bazična odijela, no predlažem da zaobiđe lan u službenim aktivnostima. Stil se u prvoj godini nije nešto mijenjao, očito je to njezin osobni stil poslovne žene, bez obzira na titule - prokomentirala je Prpić Znaor stil prve dame i proteklih godinu dana. 

Podsjetimo, na inauguraciji je Sanja Musić Milanović nosila haljinu domaćeg modnog brenda Varteks iz tadašnje nove kolekcije. Dizajnirala ju je njihova glavna dizajnerica Martina Vrdoljak Ranilović, koja je prije Varteksa imala poznati modni brend I-GLE. Uz zvonoliku haljinu svijetloružičaste boje i kaput u istoj nijansi, Musić Milanović tada je odabrala nakit hrvatskog dizajnera Nenada Sovilja, prsten i naušnice iz kolekcije Metamorphosis. Inače, Soviljev nakit obožavaju mnoge poznate Hrvatice, među kojima Jadranka Sloković, Jelena Veljača i Tatjana Dragović. 

Za make up je tada bila zadužena Zdenka Mihelj, vizažistica koja inače ima poznati salon na Sv. Duhu i šminkala je mnoge poznate dame. Odabrala je diskretan look, bez konturiranja i korekcija, a dodatno je naglasila oči. Kako smo tada pisali, za frizuru je bila zadužena Mirjana Švigir, vlasnica salona Griffe u Španskom, a prva je dama tada nosila polu-bob, frizura koja je i inače izvrstan odabir jer je jednostavna za održavanje. 

Prpić Znaor tada je prokomentirala kako su si Zoran Milanović i Sanja Musić Milanović jako pasali modnim odabirima, "kao da su par, komplet, podrška jedno drugome". 

- Kreacija je minimalistička, bazičnog kroja te je kao takva zahvalna u ovakvim prigodama i ujedno otkriva naklonost poslovnom odijevanju. Haljina midi dužine ima detalj u obliku ležerne mašne koja se veže na struku, no silueta nije naglašena, već lagano pada. Odabir hrvatskih brendova za styling znak je poštovanja prema našim dizajnerima, što je ujedno jedan od odličnih načina promocije domaćeg dizajna - rekla je tada Prpić Znaor. 

Prošlo je godinu dana od inauguracije predsjednika Milanovića, evo što je obilježilo prvu godinu mandata:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Divna glumica blista u elegantnoj kombinaciji, nosi odlične hlače o kojima vlada podijeljeno mišljenje
Znate li u čemu se razlikuju parfemske i toaletne vode? Otkrijte miriše li drugačije i koja duže traje na koži
Albinin look dobio je nagradu za najbolji na Dori, frizer kaže: 'Samo za frizuru trebalo nam je šest sati'
Hidratantna krema od tridesetak kuna s najviše pozitivnih recenzija: 'Daleko najbolji proizvod, koristit ću ga zauvijek'

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".