Pratite li seriju 'White Lotus' koja je oduševila gledatelje? Fokus je stavljen i na odjeću, evo što kaže kostimografkinja

Alex Bovaird naglasak je stavila na talijanske dizajnere, a u jednom je intervjuu istaknula da u kostime unosi temu serije i igra se s očekivanjima gledatelja. Tekst može sadržavati 'spoilere'.
Vidi originalni članak

Serija o kojoj se posljednjih tjedana mnogo govori je White Lotus, odnosno Bijeli lotos, u prijevodu na hrvatski, koju svakog ponedjeljka možemo pratiti na HBO streaming servisu. Trenutačno se emitira druga sezona, a obožavatelje je oduševila vijest da je u planu i treća. 

Druga sezona serije smještena je na Siciliji, u luksuznom ljetovalištu u gradu Taormina. Luksuz ljetovališta prate i raskošne odjevne kombinacije za koje je zaslužna kostimografkinja serije Alex Bovaird. Imamo prilike vidjeti cijeli niz talijanskih dizajnerskih imena poput Valentina, Versacea, Prade, Etra, Guccija i Alberte Ferretti. 

U novoj sezoni serije, fokus je stavljen na odnose među likovima. Kostimografkinja je za Bustle rekla kako se trudila da odjeća koju likovi nose bude seksi - ima mnogo, govori, crvene i ružičaste, a tu su i detalji. Tako, primjerice, Lucia nosi ogrlicu s privjescima, među kojima su Afrodita, ljubavno srce i pentagram. 

Kostimografkinja je za Fashionistu rekla da u kostime unosi temu serije i igra se s očekivanjima gledatelja vezanima za pojedini lik. Svaki od njih prolazi i vlastitu modnu evoluciju, kako se misteriji kroz seriju razotkrivaju. Ono što je svima zajedničko je dašak Italije u garderobi, ne samo zahvaljujući dizajnerskim imenima, nego i zbog, kako sama kostimografkinja kaže, 'razigrane drskosti i doze seksepila'. 

Jedan od prvih upečatljivih outfita je onaj Cameronovog lika kojeg je nosio nakon što je izgubio prtljaju. Morao je kupiti kompletnu zamjensku garderobu, a tu je u prvi plan došla njegovo samopouzdanje zahvaljujući kojem može nositi sve što poželi, istaknula je kostimografkinja. Cvjetni printovi i jarke boje tako su došli u prvi plan. 

Daphne, piše Fashionista, utjelovljuje lik 'mame na odmoru' i neprestano govori o savršenom životu sa suprugom Cameronu. Nosi brendove poput Rowley, Tory Burch, Ramy Brooke i Zimmermanna, zatim su tu Prada i Dolce & Gabbana, Pucci i Moschino. 

U stilu odvjetnice Harper pronalazimo dašak starog Hollywooda. Miješa stilove Jackie Kennedy i Audrey Hepburn. U njezinim se kombinacijama ističe žuta Bottega Veneta torba, zatim Moschino plisirana mini haljina, lepršava haljina Poupette St. Barth koju joj je dala Daphne...

Za vrijeme izleta u Noto, Daphne i Harper su se zbližile, a to se nastavilo i za vrijeme posjeta talijanskim vinarijama. Harper je izabrala cvjetni korzet i Pepe Jeans traperice, a Daphne lepršave hlače i Ulla Johnson top. 

Talijanke Lucia i Mia, govori Bovaird za Fashionistu, imaju vlastiti Pretty Woman moment u jednom od butika kad su kupile luksuznu odjeću, koju si inače ne bi mogle priuštiti, sve kako bi se što bolje uklopile među hotelske goste. 

Lucia svoj stil mijenja ovisno o tome s kim provodi vrijeme, a u njezinim se kombinacijama mogu pronaći sjaj, glamur i dašak talijanske mode devedesetih godina prošlog stoljeća. 

U Portijinim kombinacijama prisutna je doza Gen Z estetike. Njezina je garderoba eklektična i odražava njezina nepredvidiva raspoloženja i namjere. Kostimografkinja je zamislila da Portia traži vlastiti identitet kroz različite odjevne kombinacije. Osim toga, Portijin neobičan stil također odražava njezinu dinamiku sa šeficom Tanyom. 

Neke od najupečatljivijih kombinacija u cijeloj seriji ima upravo lik Tanye. Ističe se raskošan dizajn brendova kao što su Valentino, Versace i Dolce & Gabbana, a tu je i podrška ukrajinskim dizajnerima, kroz rad dizajnerice Andreeve. 

 

Kakva su pravila odijevanja za žene i muškarce koji posjećuju Katar? Nema preuske i prozirne odjeće, prekratkih hlača...

Anica Kovač ležerno izdanje nadopunila je poželjnim dizajnerskim komadima: 'Volim zeleno, a i općenito boje da razvedre sivi dan'

Pruža prirodan, svilenkasti izgled: Nijansa smeđe za koju frizeri već sad kažu da će obilježiti 2023. godinu

Upečatljiv kaput kakvog nosi simpatična arhitektica popularan je među Hrvaticama, a ona ga odlično kombinira

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".