PR stručnjak savršenog smisla za modu: 'Klisabovci su samo za mene napravili unikat'

Stručnjak za PR poznat je po svom specifičnom stilu i omiljenim retro krojevima, često nosi naš dizajn te se igra raznim modnim elementima, za njega je odijevanje kreativna igra
Vidi originalni članak

Vintage i retro omiljeni su modni izrazi koje Mate Rončević, stručnjak za odnose s javnošću iz Agencije Priredba studio često koristi. Svakodnevno odijevanje za njega znači igru kreativnim elementima i komadima od kojih svaki ima svoju priču.

- Obzirom da imam jako velik i raznolik ormar i da volim odjeću koja ima neku svoju priču, teško mi je izabrati samo nekoliko komada, ali evo, ovo je, recimo, zadnje nešto što mi je srcu posebno drago - naglasio je Mate kad smo ga zamolili za manji odabir njegovih trenutnih favorita.

Njegovi su outfiti specifični po cool vintage komadima, koje onda kombinira s nakitom, šeširima, a ponekad i maramama. Ima poveću kolekciju odjeće te ističe kako mu je svaka kreacija draga i posebna, teško da će se od nečega samo tako rastati.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Među moje favorite spada omiljena neuništiva i vječna kožna jakna kupljena u Zagrebu, u vintage dućanu Ulični ormar. Kad je obučem, svi me pitaju želim li je prodati, ja kažem, ne. Osim toga, veliki sam ljubitelj hrvatskog dizajna, hrvatsku modu volim, podržavam i kupujem. Jedan od favorita je šareni, ručno pleteni džemper naše dizajnerice Nataše Mihaljčišin, kojeg obožavam. Ako se moram opisati, kako vidim sebe, to sam ja, ta vesta - tumači.

Također je veliki ljubitelj odjeće koja se sastoji od dva ista elementa, primjerice odijela ili raznih setova. Ima i omiljeno odijelo u više dijelova, koje potpisuje Klisab. No, Mate ima i unikat - uz smeđe hlače, košulju i kravatu, napravili su mu i kapicu, samo za njega, od istog materijala. Klisabovci inače ne rade kape, no za našeg PR stručnjaka dodali su i taj modni element.

Naglasio je još neke vintage stvari, neke su iz poznatog shopa Mango Sticky Rice, a tu je i Varteksovo odijelo iz 80-tih, od vune kakva se danas rijetko vidi. Navodi da se teško danas u novoj varijanti mogu pronaći tako dobre mješavine materijala, iz tog razloga smatra da je vintage posebnost.

Voli i sunčane naočale te komade još jednog domaćeg brenda, koji je u međuvremenu postigao svjetsku slavu, a to je  Sheriff&Cherry. Veli da ima toliko njihovih stvari da ako će brend ikada raditi retrospektivu, Mate ima sve što im treba.

Još jedan omiljeni odjevni predmet mu je personalizirani dres od Hajduka, na koji je jako ponosan. Nosi ga na odijela i sakoe, kao stilski kontrast klasici.

Što se tiče pokrivala za glavu, njih ima oko stotinjak, priznaje. Svjestan je prednosti modnih detalja koji mogu začiniti stil, a opet da je sve udobno jer Mate nosi uglavnom komotne krojeve, mora mu biti ugodno, često je na eventima koje organizira Priredba. Taj posao zna biti dosta aktivan, dinamičan, stoga mu odijevanje daje tu posebnu pozitivnu energiju - svi koji ga znaju preko posla reći će da je Mate uvijek nasmiješen i dobro raspoložen.

Pošto je majstor retro krojeva i zna gdje pronaći dobre vintage stvari, u njegovoj omiljenoj kolekciji nalazi se i Yves Saint Laurent košulja. Riječ je o pamuku kakav se nekada radio, danas je pomalo nemoguće postalo pronaći takve stvari i to ne samo radi cijene, već i načina proizvodnje koji se uvelike promijenio.

- Meni je moj stil nezamisliv bez modnih dodataka. To je sastavni dio mene, pogotovo kad su u pitanju naočale i šeširi, kape ili bilo kakva druga vrsta pokrivala za glavu. Mislim da u svojoj kolekciji imam preko sto šešira, kapa svih mogućih oblika i dezena. Crveni fes kupio sam na zadnjem putovanju u Sarajevu, na Baščaršiji u jednom tradicionalnom, malom obiteljskom obrtu koji već preko sto godina izrađuje šešire i razne vrste pokrivala za glavu - ispričao je Mate.

Izdvojio je i malu mornarsku kapicu koju je kupio u Puli na placu. Otkriva da odjeću zapravo kupuje svuda, gdje god mu se svidi. Voli i prstenje i ogrlice, ali i marame. Dakle, ljubitelj modnih dodataka igra se njima i kreira vlastiti stil koji ga veseli i u kojemu uživa.

 

Kako se predsjednik Milanović stilski mijenjao tijekom godina: Jedna je stvar uvijek ista
Novi brend Meghan Markle već u problemima: Od 'lošeg' imena do lažnih profila koji bi mogli prevariti buduće kupce
'Jako volim vintage i second hand komade jer vjerujem da daju dušu svakom outfitu'

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".