PR menadžer prezanimljivog stila: 'Instagram je uništio originalnost, ne čudi da svi hodaju gradom isti'

Mate Rončević voli second hand modu, kao i specijalizirane trgovine poput Hrvatskog vojnika, odakle i potječe mnogo njegovih kapa. Otkrio nam je detalje o svojem stilu, a osvrnuo se i na modu općenito
Vidi originalni članak

Mate Rončević, PR menadžer iz agencije PRiredba ima jedan od onih modnih stilova koje nikako ne možete opisati s riječima monotono ili klasično. Ne možete ga ne primijetiti, a i sam kaže kako nije siguran ima li njegov stil ime, već je više prepoznatljiv i svojstven njemu.

- Odijevam se po osjećaju, ne inspiriram se, ne crpim inspiraciju ni od koga. Točnije, ne planiram nikad što ću odjenuti, otvorim ormar i to složim u minuti. Ne opterećujem se time puno, jedini kriterij mi je da se meni sviđa. Ne volim Instagram modu jer, po meni, on nudi gotova i tuđa rješenja. Stil je odraz nečijeg karaktera tako da me nečiji stil ne može inspirirati. Svačiji stil može doći iz njegove ideje i glave. Instagram je dosta uništio originalnost i autentičnost, stoga ne čudi da svi hodaju gradom isti - govori Mate za Divu i dodaje kako misli da se s ljubavi prema modi jednostavno rodiš.

On je voli oduvijek i cijeli se život odijeva malo drugačije od drugih. Ne zna drugačije, kaže, već jedino zna biti svoj i ono što je

Kad je u pitanju šoping, posljednjih godina najviše kupuje u second hand i vintage dućanima.

- Strastveno volim tu modu koja je danas gotovo postala i način razmišljanja i življenja. Imam i neke super druge dućane poput Hrvatskog vojnika – trgovina specijalizirana za profesionalnu vojsku gdje gotovo nabavljam sve svoje kape. Jednu genijalnu žutu kabanicu sam kupio u dućanu specijaliziranim za ribolov, uglavnom rekao bih da kupujem tamo gdje mi se nešto svidi. Najdraži brend mi je Sheriff & Cherry, njihove naočale nosim već 10 godina, a ako bih sebe treba opisati nekom odjećom – to bi bila njihova – udobna, šarena i slobodna - govori Mate i kao trenutno omiljene komade u ormaru navodi upravo one sa Sheriff & Cherry potpisom. To su komplet bermuda i jakne od frotira, kao i šilterica Lunilou, domaćeg brenda iza kojeg stoji Izabel Kovačić i sestra Ivana Andrijanić. 

Na pitanje postoji li nešto što nikad ne bi nosio, Mate nam kaže:

- Ne, mislim da svaku stvar mogu uklopiti u svoj stil. Naravno, ako mi se sviđa. Tako, npr., ovo ljeto planiram kupiti i nositi Crocs. 

Što se tiče domaće modne scene i najbolje odjevenih, PR menadžer kaže kako su za njega to oni koji imaju prepoznatljiv stil:

- Dapače, čak i onaj stil koji je različit od mojeg, ali je konstantan, autentičan i uvijek dosljedan. To su glumac Miran Kurspahić, zatim Đurđa Tedeschi, Leonarda Boban i Ana Petričić Gojanović. 

 

Prezgodna plesačica u mini-topu i trendi hlačicama: 'Kasnila sam pa sam ovo brzinski obukla u nadi da me nitko neće vidjeti'
Znamo kada počinje sniženje u Zari! Izdvojili smo najbolje komade po sniženim cijenama
Isprobajte "čarobnu" tortu: Okusom podsjeća na kremšnite, a znat će je pripremiti i amateri!
Čak i pozira poput mame: 'Ako se dogodi da idemo u dućan, a nismo usklađene, Elena zna reći: Mama, ali mi nismo iste'

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".