Poznata zagrebačka dizajnerica: 'Nisam tip koji nosi duge haljine i hlače jer volim pokazati noge'

Jednu polovicu dvojca Boudoir naš je Goran Čižmešija ulovio u centru Zagreba
Vidi originalni članak

Sestre Martina Čičko Karapetrić i Morana Saračević poznatije su kao modni dvojac Boudoir, a Martina nam je ovaj put za oko zapela zbog svog odličnog izadnja u centru Zagreba. 

Nosim tuniku Boudoir, torbu Marc Jacobs i cipele Hogl. Danas sam se sredila jer sam zadnja dva tjedna provela u radioni i nitko me nije vidio, pa sam danas napokon došla u grad među ljude i sredila se.

Tuniku si je, kaže, sašila za more, a i inače obožava jarke boje. 

Taj model imamo i u kolekciji, ali ne u toj boji i tom materijalu. Po ljeti volim nositi šarene stvari s uzorkom, važno je da su svijetle i u boji. Uz pink i rozu, volim denver plavu, žuto i bijelo. Čim dođe lijepo vrijeme, gotovo je s crnom. Zimi uz crno nosim još tamno plavo, ljubičasto i tamno zeleno. Smeđe nijanse osobno ne nosim zbog neke predrasude jer su mojoj noni i tim starim gospođama vrhunac elegancije bile braun i drap i to mi je uvijek bilo demode. Znam da zapravo nije tako i da se na pravi način te boje mogu cool prezentirati i nositi.

- Mi u našoj kolekciji nikad nismo imali životinjske uzorke, ali da mi netko da izazov da napravim nešto u tom uzorku, vjerujem da bih napravila nešto genijalno. Smatram da je ženama kao dizajnerima puno teže jer polaze od sebe, a muškarci kao dizajneri su opušteniji po pitanju trendova. U svom radu se ne obazirem na trendove već sam vjerna stilu kojeg je naša publika prepoznala i kojeg voli - priča Martina. 

Ispričala je i što najviše voli nositi. 

Nisam tip koji nosi duge haljine i hlače jer volim pokazati noge. Baš sam nedavno zaključila da sam izašla iz faze nošenja visokih peta svakodnevno po gradu jer mi se više ne da patiti za izgled, pa ljeto provodim u tenisicama i natikačama, a štikle su samo za posebne prilike. Od ravne obuće ne nosim jedino balerinke, a mislim i da žene ružno hodaju u njima, koliko god one bile udobne, smatram da su neženstvene. Nikad mi se ne desi da budem u odijelu, nemam čak niti jedne traperice ni sako, a niti jednu klasičnu trenirku, osim za spavanje. To mi je malo problem jer ne znam što nositi kad idem na Sljeme. Imali smo u kolekciji šarene romantične trenirke u kombinaciji sa suknjom koje često nosim uz tenisice, pa mi je to rješenje za sportske prigode i naš odgovor na sportsku odjeću.

Naš je fotograf pronašao i Martinine fotografije iz 2011., na kojima se vidi kako se njen stil nije puno promijenio i da je uvijek ostala vjerna sebi. 

Dizajnerica jako voli ekstravaganciju. 

Kaputi koje dizajniram i nosim po zimi su pomalo ekstravagantni i krojevima se nadovezuju na naše modele koji se nose ispod tih kaputa. Smatram da je bitno kakav kaput imaš, jer to je uz čizme i šešir prvo što ljudi na tebi vide zimi na cesti.

Očito većinu odjeće sama sebi šije, a što je sa shoppingom? 

Što sam starija kupujem manje robe. Kao klinka sam imala fazu kad mi nikad nije bilo dovoljno cipela i haljina, a sad sam došla u fazu da prije kupovine dobro razmislim da li mi to zaista trebam u ormaru i hoću li to nositi godinama. Ako je to nešto što ću nositi jednu sezonu, ne želim uopće trošiti novce, a niti mjesto u ormaru.

 

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".