Poznata influencerica: "Za dobru fotku ustajem prije izlaska sunca, a mislim da trebamo biti spremni za novu društvenu mrežu"

U Istri će se u svibnju održati Miss Adventure, prvi svjetski festival za blogerice, a tom smo prigodom popričali s organizatoricom Paolom Crevatini i travel blogericom Nathalie Roch
Vidi originalni članak

Paola Crevatini Rebsamen organizatorica je MissAdventure Festivala koji se od 17. do 19. svibnja održava u dvorcu Belaj u Istri. Tom prigodom popričali smo s njom, a ona je otkrila kako je sve započelo otvaranjem profila na Instagramu. Danas imaju više od 230 tisuća pratitelja, a MissAdventure posluje već godinu i pol. 

- Htjela sam jedno mjesto gdje ćemo se svi moći okupiti i upoznati uživo. Počela sam organizirati meet upove i putovanja, ali sam brzo shvatila da želim nešto više. Ovo je prvi MissAdventure Festival, a takav koncept je jedinstven jer omogućuje networking, učenje i zabavu u jednom, objašnjava Paola. 

Paola kaže da ovo nije klasična konferencija, nego event za pamćenje koji slavi uspjehe i neuspjehe, ali i potiče žene da budu svoje, uspješne i smjele u stvaranju svoje karijere i života:

Naglasak je na intrapreneurship i digitalnim kanalima. Biti sam može biti stresno i zastrašujuće. MissAdventure želi dati sve odgovore i otvoriti komunikaciju,  kako između žena istomišljenica,  tako i s medijima, brendovima i potencijalnim partnerima. Na samom Festivalu će biti dodijeljeno poslova, gaža, konzultacija i putovanja u vrijednosti  od 10 tisuča eura jer mi, kao i naši partneri, želimo omogućiti lakši pronalazak partnera.

Paola kaže da je počela s bloganjem u 2016., a kad je otvorila svoju tvrtku, morala je sve sama otkrivati i učiti pa je pomislila da bi bilo lijepo i potrebno omogućiti to budućim naraštajima. 

- Preko 12 godina sam radila za svjetske firme poput Unilevera, Microsofta i eBaya, a dinamika i mindset su potpuno drukčiji, no mislim da je to nešto što se može naučiti, a ja bih to voljela prenijeti drugim ženama uz misao da smo zajedno jače i da si moramo međusobno pomagati na putu prema vrhu. S druge strane, željela sam da to sve bude veselo, lijepo i zabavno jer je to najbolji način za sklapanje poznanstava i suradnji. 

Porazgovarali smo i s travel blogericom Nathalie Roch koja se na Instagramu krije iza nadimka @nathalie_wanders, a jedna je od gošći Miss Adventure festivala.

Profil na Instagramu otvorila je prije godinu i pol, a to joj je postao dodatan posao prije manje od godinu dana:

Željela sam podijeliti fotografije s putovanja i haljine koje sam šivala za sebe. Kreativna sam osoba i oduvijek sam voljela fotografiju pa sam poželjela podijeliti svoju viziju mjesta koja sam posjećivala.

Nathalie inače radi kao web developer i ima posao "od devet do pet". Ipak, kad nije na poslu, sve počinje time da se ustaje vrlo rano kako bi se fotografirala za vrijeme izlaska sunca. Zbog tog se često i ne naspava, a fotografiranje traje dok ne bude zadovoljna fotografijama.

- Nakon tog obično odspavam kako bih mogla biti produktivnija. Poslije tog uređujem fotografije, odgovaram na mailove, radim na blogu, istražujem informacije za svoja buduća putovanja, primjerice što posjetiti, gdje jesti, spavati, gdje se fotografirati, koje odjevne kombinacije ponijeti..., objašnjava Nathalie.

Onda na red dolazi Instagram na kojem se povezuje s drugim blogerima, odgovara na komentare i poruke, objavljuje storyje, fotografije... Kad je na poslu, dan joj izgleda slično, samo što nema vremena za spavanje, a odgovaranje na mailove dolazi na red tek poslije 19 sati. 

Za nju je najvažnije da je autentična, svoja i da nije fake - unaprijed osmišljava sadržaj, bira lokaciju, zatim prigodnu odjevnu kombinaciju, a bitno joj je uloviti dobro svjetlo: 

Kad moram reklamirati neku haljinu, pazim da odaberem neku lokaciju koja će naglasiti haljinu. Sve ovisi o mjestu i vremenu. Kad sam doma, u Parizu, sve može biti gotovo u samo deset minuta jer jako dobro poznajem grad pa znam gdje mogu otići i što očekivati. Kad sam na putu, nekad mi je dovoljno nekoliko minuta, a nekad moram čekati na dobro svjetlo, ali i da se smanji gužva na atraktivnim lokacijama.

Pitali smo Nathalie i što misli kakva je budućnost Instagrama:

Mislim da, kao i Facebook, Instagram neće potrajati. Bit će tu još nekoliko godina, ali mislim da moramo biti spremni za neku novu, senzacionalnu društvenu mrežu.

Međutim, trenutačno se time ne zamara, već nastavlja sa svojim putovanjima - do sad je posjetila 33 države, a teško joj je odabrati najdražu ili najljepšu. Ipak, posebno mjesto u njezinom srcu ima Norveška koju voli zbog njezine neukroćene ljepote. 

- Ispred mene je još mnogo putovanja i razmišljam o tome da postanem full time putnik. Jednom sam bila i u Hrvatskoj, kad sam bila mlađa, a sjećam se da mi se jako svidjela. U mom sjećanju je ostavila baš cool vibru europskog ljeta i jako sam uzbuđena što ću se vratiti. MissAdventure Festival odlična je prilika i jako sam sretna što sam dio toga. Nema ničeg boljeg od povezivanja s drugim putnicima i blogerima, slušanja njihovih priča i međusobnog podupiranja. Može otkriti neke nove vidike, a to mi je vrlo važno, zaključuje Nathalie. 

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".