Poznata influencerica otkrila: 'Nisam se znala nositi s uvredama'

"Svi smo u jednom trenutku bili žrtve cyberbullinga, pa tako i ja"
Vidi originalni članak

U sklopu našeg projekta "Takva sam, kakva sam" koji za cilj ima ukazati na probleme cyberbullyinga, porazgovarali smo s influencericom Paulom Sikirić koja nam je podijelila svoje osobno iskustvo.

- Svi smo u jednom trenutku bili žrtve cyberbullinga, pa tako i ja. U trenucima kada sam dobivala prve takve poruke, nisam se znala nositi s istima pa bi mi to utjecalo na samopoštovanje i percepciju sebe same. Razumijete, ja sam cura od 23 godine, a prve takve poruke sam dobila sa svojih 20-21 kada još uvijek nemaš izgrađen vlastiti identitet i kada svaka uvreda utječe na stvaranje slike o sebi- kazala je Paula Sikirić.

Paula ističe kako se s uvredama nosila još od mladih dana, no danas je i ne diraju previše.

- Ja sam nažalost uvrede trpjela i prije društvenih mreža, kako se ono kaže "selo je malo pa kruže priče" tako da su uvijek izmišljotine dolazile do mojih ušiju. Kasnije sam to doživjela i na društvenim mrežama, ali moj dobar prijatelj mi je oduvijek govorio "za dobrim konjem se prašina diže". Tada nisam shvaćala kako bi mi ta rečenica mogla "pomoći", danas pomaže - dodala je Paula. 

Rimmelovo istraživanje "I will not be deleted" ustvrdilo je kako je 115 milijuna slika s društvenih mreža izbrisano upravo zbog cyberbullyinga. Jedna od četiri žene u svijetu je bila žrtva cyberbullyinga zbog svog izgleda; 65% je reklo da se cyberbullying odrazio na njihovo samopouzdanje, a 11% njih je reklo da su bile zlostavljane jednom ili više puta mjesečno. Paula ove nalaze komentira na sljedeći način:

- Obrisala sam neke stare fotografije ili fotografije koje su se kršile s nekim današnjim suradnjama, ali nikada zbog zlih komentara. I ja sam sama sudjelovala u Rimmelovoj kampanji, kada sam otvoreno progovorila o borbi s depresijom i bulimijom koji su se pojavili kao posljedica iskrivljene slike o samoj sebi. Mislim da bi takvih aktivacija trebalo biti puno više, baš zato što sam sama svjedočila ogromnoj količini poruka žena, djevojčica pa i muškaraca koji se bore s istim i većim problemima. Uvijek kažem, nisam stručnjak, ali bih dala sve da mogu pomoći ljudima koji se vrte u začaranom krugu s kojim se i sama borim- zaključuje Paula.

Pogledajte video kampanju za projekt "Takva sam, kakva sam":

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".