Povratak Y2K mode: Imamo sjajne komade koje morate imati u svom ormaru, a cijene su odlične

FOTO: Press Association/Pixsell FOTO: Press Association/Pixsell FOTO: ABACAPRESS.COM ABACA /PIXSELL FOTO: Press Association/Pixsell
Kratki topići, plišane trenirke, cirkoni i baguette torbe... dobro pogađate, 2000. su se vratile na velika vrata. Y2K fashion trend preplavio je društvene mreže, a odjevne komade koje smo izbacili iz ormara prije dva desetljeća prigrlila je generacija Z.
Vidi originalni članak

Tih 2000-tih glavne zvijezde ovo trenda bile su Paris Hilton, Jennifer Lopez, Britney Spears, djevojke iz grupe Destiny`s Child, ali i modna ikona s malih ekrana, nezaboravna Carrie Bradshaw, čiji ormar su željele (a žele i danas) žene diljem svijeta.

Nekad i sad

Y2K sada nose neki novi “klinci”, a zvijezde s početka 2000-tih sada su zamijenile Bella Hadid, Sabrina Carpenter, Tate McRae koje su taj trend isfurale na svoj način, i to zaista nose sjajno. Denim on denim, mini-suknje, kopčice i detalji za kosu, jako nizak struk i plišane trenirke s natpisima, ako već niste obnovili ormare, sada je pravo vrijeme za to.

Što odabrati?

Da biste pronašli inspiraciju, ne trebate se previše mučiti, otvorite li društvene mreže pod hashtagom #Y2 K pronaći ćete neiscrpan izvor fotografija koje vam mogu poslužiti kao mood board. No kako se radi o trendu koji je živio pod parolom “više je više”, izdvojili smo ključne komade koji se trebaju vratiti u vaš ormar.

Iako možemo reći da metalik nikada nije ni izašao iz mode, upravo su takvi dodaci bili glavna zvijezda svakog outfita. Bilo da birate baguette torbu ili popularne Mary Jane cipelice, nećete pogriješiti, a svakoj kombinaciji dat ćete “wow” efekt.

Još jedan trend, koji je modni must, svakako su chunky mokasinke, odnosno mokasinke s velikom potplatom. Osim što su u većini slučajeva jako udobne, često dolaze s upečatljivim dodatkom poput lanaca i kamenčića te su baš poput metalik dodataka odlične za podizanje kombinacije. Dodate li im i neke zanimljive čarape s uzorkom, zasigurno neće proći nezamijećeno.

Heklani komadi također su se vratili na velika vrata. Bilo da je riječ o heklanom kompletu, topiću ili zanimljivoj torbici, već nekoliko sezona pravi su must have. Iako na prvu možda ne bismo povezali pletivo uz ljeto, neizostavan su dio garderobe. Pletene haljine su klasik, heklani topovi svestrani su odjevni predmet koji možemo nositi od jutra do večeri, dok su torbe neizostavan modni dodatak.

Nijedan trend nije toliko preplavio društvene mreže kao traper – od glave do pete, traper je veliki hit ove sezone, a uvijek nas podsjeti na zlatno doba i crveni tepih na kojem su se u “matching” outfitima pojavili Justin Timberlake i Britney Spears 2001. godine. Ako niste dovoljno hrabri da isfurate “denim on denim” look, poslužit će i detalji poput minijaturne torbice ili klasičnih salonki koje su dobile novo ruho.

I, naravno, neizostavne torbice. Šljokice, metalik, baguette... samo su dio spektra upečatljivih torbi koje su se nosile 2000-tih, a danas su se vratile na velika vrata. Baš poput šarenih i razigranih privjesaka, koji su jednostavan, a upečatljiv dodatak kojim možete ukrasiti torbu i učiniti je “statement” komadom.

Sjajni komadi na jednome mjestu

Povratak Y2K mode donosi sjećanja na jedan od najsmjelijih stilskih perioda. Bilo da tražite traperice, sjajne metalik topove ili minijaturne torbice, Njuškalo je pravo mjesto za otkrivanje autentičnih komada kojima ćete udahnuti novi život. Ovaj trend idealan je da se upustite u kupovinu vintage odjeće i torbica te u ormare vratite zaboravljene komade koji su se vratili na velika vrata. Uz PayProtect kupnja na Njuškalu je brza, jednostavna i sigurna, a vi dobivate garanciju povrata novca ako predmet ne stigne onakav kakav je oglašen (uz to trenutno dobivate i besplatnu dostavu).

Sadržaj nastao u suradnji s Njuškalom.

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".