Povratak u 70-e: Hlače od samta elegantna su alternativa trapericama ove jeseni

Umjesto prepoznatljivih zvonastih nogavica, novi krojevi preferiraju opuštenu, široku siluetu nalik trapericama s ravnim nogavicama, koje su trenutno izuzetno popularne
Vidi originalni članak

Samtaste hlače vraćaju se na modnu scenu, ali ovog puta s modernim preokretom. Iako su mnogima asocijacija na 70-te i Mila Kunis u seriji That '70s Show, ovogodišnji stilovi suptilniji su i elegantniji. Umjesto prepoznatljivih zvonastih nogavica, novi krojevi preferiraju opuštenu, široku siluetu nalik trapericama s ravnim nogavicama, koje su trenutno izuzetno popularne.

Laura Hawkins iz britanskog Voguea već je ranije ove godine istaknula kako će ovakav kroj spriječiti da vam samtaste hlače izgledaju kao kostim za Noć vještica. Umjesto retro rock zvijezde, inspiraciju treba crpiti iz modernijih figura, poput starije Jane Birkin u njezinim minimalističkim gajtama.

Povratak ovih hlača doživio je vrhunac kada je luksuzni brend The Row predstavio svoju reinterpretaciju samtastih hlača u kolekciji proljeće-ljeto 2024., dajući im suvremeni i luksuzni izgled. Miu Miu također je pridonio revitalizaciji trenda kroz komade poput kaputa, suknji i, naravno, hlača u neutralnim tonovima. Ovaj trend od samta brzo su prigrlili i high street brendovi poput Cos i Free People, čineći ovaj materijal nezaobilaznim u zimskim kolekcijama.

Dok mnogi povezuju samt s karakterističnim predmetima iz 70-ih, ovaj tkanina nosi i trag minimalizma 90-ih, čemu je posebno pridonijela Carolyn Bessette-Kennedy, koja je često kombinirala kratke karamelne samtaste hlače s crnom dolčevitom i kožnim mokasinkama. Jane Birkin, još jedna modna ikona, također je nosila samtaste hlače, utjelovljujući poznatu estetiku "francuske djevojke".

Ovogodišnji naglasci na 70-te u modi, zahvaljujući dizajnerima poput Chemene Kamali iz Chloéa, donose osvježenje kroz prizmu 2024. godine. Iako su smeđi tonovi i brušena koža prisutni, nitko neće pomisliti da idete na Abba Voyage. Umjesto toga, ove hlače savršeno se uklapaju u svakodnevne kombinacije s velikim majicama i tenisicama, čime unose dašak vintage šarma u suvremeni stil.

Modni stajling ove sezone jednostavno poziva na zamjenu širokih traperica za moderne, široke samtaste hlače. Dakota Johnson savršeno sažima ovu estetiku u svojim hlačama boje cimeta, koje kombinira s bijelom majicom, crvenim džemperom prebačenim preko ramena, bejzbolskom kapom i Adidas tenisicama – jednostavan, ali efektan look koji odražava kako nositi ovaj klasični materijal u današnje vrijeme.

Kévin Germanier potpisao kolekciju 'Prelude' napravljenu od ostataka prestižnih brendova kuća LVMH grupe
Popularna newspaper haljina Carrie Bradshaw ide u prodaju: Cijene na aukciji rastu i do 225 tisuća eura!
Suknja upečatljivog printa uz čizme koje su jesenski hit: Zgodna studentica ima savršenu modnu formulu

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".