Povratak frizura iz 90-ih: Uvojci na vrhovima kose vraćaju se u punom sjaju

Glatka, ravna kosa i opušteni valovi čine se evergreenom kada je riječ o frizurama, ali čini se da to nije uvijek bilo tako.
Vidi originalni članak

Određeni periodi, poput 60-ih i 90-ih, težili su nešto drugačijim frizurama, uglavnom onima s dramatično stiliziranim vrhovima. Lude kovrče i vrhovi uvijeni prema van bili su apsolutni hit. Što su kovrče bile dramatičnije, to je efekt bio sjajniji. A izgleda da se i danas razmišlja u tom smjeru. U doba raščupane kose i bobova, nismo ni slutili da će opet biti cool uvojci na vrhovima kose, ali, evo nas. 

Ovakva frizura namijenjena je kosi srednje duljine koja pada preko ramena. Od tjemena do sredine kosa je glatka i ravna, ali pred kraj, otprilike dva centimetra prije završetka pramena, izvija se kovrča. Svoje uvojke možete stilizirati i prema unutra, što je podjednako retro. Takvu frizuru možete dodatno oblikovati i upotpuniti različitim dodacima za kosu

Ovaj trend iz 90-ih zaživio je prevenstveno u Hollywoodu na čelu s Kim Kardashian, Cardi B i Jennifer Lopez, a što se jednom pojavi u Hollywoodu... ne ostaje samo u Hollywoodu. 

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".