Bijela naslovnica travanjskoj izdanja Vogue Italia: 'Bijelo nije predaja, već prazan list koji čeka da ga se ispiše'

Iako su u planu imali brojne projekte, ostavili su ih po strani i odabrali bijelu naslovnicu koja skriva brojna značenja
Vidi originalni članak

U petak, 10. travnja izlazi travanjski broj talijanskog izdanja Voguea, no ovog puta dolazi u potpuno drugačijem ruhu. Naime, umjesto klasične naslovnice, Vogue je za travanj odabrao potpuno bijeli cover, a u objavi na društvenim mrežama objasnili su i što stoji iza toga. 

- U svojoj dugačkoj povijesti koja traje više od stotinu godina, Vogue je prošao kroz ratove, krize i terorističke napade. Njegova najplemenitija tradicija je da nikad ne skreće fokus s bitnih stvari. Prije nešto manje od dva tjedna, trebali smo tiskati broj koji je planiran već neko vrijeme, a također je uključivao L'Uomo Vogue. Ali govoriti o bilo čemu drugome, dok ljudi umiru, a liječnici i medicinske sestre riskiraju svoje živote i svijet se zauvijek mijenja, nije jednostavno dio DNK Vogue Italia. U skladu s tim, projekte smo odložili sa strane i krenuli od nule. Odlučili smo prvi put u povijesti tiskati potpuno bijelu naslovnicu - ne zato što je nedostajalo fotografija, već upravo suprotno. Odabrali smo takvu naslovnicu jer bijela boja ima mnogo značenja. 

Bijelo je prije svega poštovanje. Bijelo je ponovno rođenje, svjetlost nakon tame, zbroj svih boja. Bijela je boja uniforme koju nose oni koji su svoj život postavili na prvu crtu kako bi spasili naše. Predstavlja prostor i vrijeme za razmišljanje, kao i za šutnju. Bijelo je za one koji ovo vrijeme i prostor ispunjavaju idejama, razmišljanjima, pričama, stihovima, glazbom i brigom za druge. Bijelom se prisjećamo kad je, nakon krize 1929. godine, ova besprijekorna boja bila prihvaćena kao izraz čistoće u sadašnjosti i nade u budućnost. Iznad svega: bijelo nije predaja, već prazan list koji čeka da bude ispisan, naslovna stranica nove priče koja upravo treba započeti. 

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".