Valentinovo u crvenom: Boja koja simbolizira ljubav u modnom svijetu

Svjetlucava haljina, H&M, 45 eura Čipkasti body, H&M, 30 eura Haljina s rukavima od tila, Dolce & Gabbana, 2450 eura Sandale s visokom potpeticom, Alaia, Net a porter, 990 eura Kaput bunda, Max Mara, Net a porter, 1959 eura Torbica, Balmain, Outnet, 1176 eura Haljina skupljena u sredini, Alexandre Vaultier, Net a porter, 2350 eura Midi haljina sa šljokicama, Raishma, Outnet, 282 eura Michael Kors collection Michael Kors collection Suknja Acne, Net a porter, 470 eura Michael Kors collection
Dizajneri su se dobro pripremili za ove romantične dane, kad nosimo nešto posebno, naglašeno i ženstveno
Vidi originalni članak

Moćna boja ljubavi ima veliku ulogu u svijetu mode, kroz povijest su je nosili samo odabrani, no u prošlom je stoljeću postala dostupna svima. Naime, bilo je komplicirano napraviti bojilo, sastojci su bili skupi, primjerice u 16. stoljeću kad su je odijevali samo oni najbogatiji. Danas je crvena itekako prisutna, u doba konzumerizma postala je simbol ljubavi i romantike.

Nakon par mjeseci mračnih tonova, koje obično nosimo zimi, uronit ćemo u rumene pigmente s guštom. Dizajneri su se dobro pripremili za ove romantične dane, kad nosimo nešto posebno, naglašeno i ženstveno. Nije samo do konzumerizma, već je lijepo srediti se i izgledati top, to definitivno dobro djeluje na naše raspoloženje. Tu su divnu boju u svoje kolekcije uveli ove sezone brojni autori, a jedan brend njoj je posvetio čitavu liniju.

Modna kuća Valentino crvenu smatra posebnom, brend čak ima vlastitu nijansu – ime joj je Rosso Valentino te postoji od 1959. godine, kad je dizajner Valentino Garavani bio na samom početku karijere. Početkom ovog stoljeća brend je pokrenuo i liniju Red, koja odaje posebnu počast crvenoj. Time boja dobiva poseban status u kreativnosti talijanske modne kuće te danas često crvene haljine nazivamo ‘valentinovskima’. Naravno, nastavlja se sve to lijepo na samo Valentinovo, svjetski Dan zaljubljenih, čak su i imena slična.

Osim haljina i hlača te kompleta za super atraktivan ‘total-look’, tu su i body varijante kao donje rublje u ulozi majice, koju nosimo na hlače ili traperice. Iako smo daleko otišli od 16. stoljeća, crvena i dalje ima taj poseban, glamurozan status na modnoj sceni. Tu su i korzet forme, inspirirane povijesnim kostimima. Modni dodaci njezinih tonova kreiraju jedan sasvim divan svijet koji nosimo tijekom svih sezona – torbica se definitivno isplati jer je chic i na nešto crno i strogo, a lijepo će ukrasiti i lepršavu kombinaciju za izlazak.

Ako vam treba stilsko pojačanje, crveni je nakit super ideja. Naušnice će privući pažnju na lice te mu dati romantičan dojam, dok će narukvica naglasiti ruke, pa možete uz to kombinirati i – lak za nokte sličnog tona. Predivno je i donje rublje na tu temu jer tijekom romantičnog mjeseca brendovi nude neodoljive kombinacije. Intimni outfiti najednom postaju posebni, a mašne i eteričan til krase te predivne grudnjake, gaćice, čarape, pa čak i pidžame. Mnogi smatraju nošenje crvenog donjeg rublja srećom, stoga nije loše isprobati i to vjerovanje. Za klasičarke tu su jednostavne varijante, dok će one nešto kreativnije izabrati veliku haljinu s raskošnim volanima. Ima i kaputa u tim chic tonovima, djeluju vrlo glamurozno, stoga su odlični stilski vitamini za svaki dan.

Tražite poklon za Valentinovo za partnera? Ovo su najbolji muški parfemi po super cijenama:

FOTO: Notino Scuderia Ferrari Black 24,20 € FOTO: Notino Sacrifice for Him 29,40 € FOTO: Notino Pour Monsieur for Him 26,30 € FOTO: Notino CK Be 28,90 € FOTO: Notino Craze 33,60 € FOTO: Notino Ana Abiyedh Leather 21,50 € FOTO: Notino Ambré 36,50 € FOTO: Notino Opulent Oud 23,90 € FOTO: Notino Raghba For Man 22,70 € FOTO: Notino White 28,90 €

Korana Gvozdić zna savršeno isfurati kombinezon upečatljive boje i dizajna
Modni komad koji uvijek trebate imati u ormaru, a možete ga nositi u bilo kojem godišnjem dobu
Kreirajte ultimativni izgled za Valentinovo s odvažnim crvenim usnama i nježnim 'smokey' očima

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".