Popularna torba slavi rođendan

Ako volite visoku modu, volite i Chanel, a ako volite Chanel zaljubljeni ste u sve torbe ovog poznatog brenda. Jedna od ovih torba ovaj mjesec slavi svoj šezdeseti rođendan, a više o tome u nastavku.
Vidi originalni članak

Dvadesetih godina prošlog stoljeća Coco Chanel je bila ogorčena činjenicom da torbu mora nositi u rukama. Smatrala je da svaka dama koja ide na neku svečanost mora imati slobodne ruke, a ne zauzete torbicom. Tako je sebi, ali i nama ostalim damama olakšala s time što je na torbu nadodala dvostruki metalni lanac isprepleten kožom. Mnoge od torba koje su nastale tih davnih godina su nestale iz prodaje, neke prije, a neke kasnije, no jedna se uspjela održati i danas nas sceni. Riječ je o Chanelovom modelu 2.55 koji je nastao 1955. godine. Datum nastanka krije se u njezinom imenu, odnosno broj 2 predstavlja mjesec, a broj 55 godinu kada je ova torba ugledala svijetlo dana. U prednjem pretincu skriva se mali džep, a glasine govore kako je u njemu Coco Chanel skrivala svoja ljubavna pisma. Prvotne torbe imale su umjesto znaka CC, „the Mademoiselle Lock“, no to se također s godinama mijenjalo. 2005. godine, kada je Chanelova slavljenica navršavala pedeset godina svojeg osnutka, dizajnirali su kopiju prvog modela 2.55 ikada napravljenog. Zbog svoje popularnosti, danas postoji mnogo kopija ove torbe, a mi možemo samo zahvaliti Coco Chanel na njezinim inovativnim idejama.

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".