Popularna newspaper haljina Carrie Bradshaw ide u prodaju: Cijene na aukciji rastu i do 225 tisuća eura!

Očekuje se da će haljina brzo pronaći svog novog vlasnika, s obzirom na to da je Francis već odbio nekoliko ponuda putem DM-ova otkako je aukcija najavljena.
Vidi originalni članak

Ne očekujte da ćete posjetiti londonski stan kolekcionara vintage mode Jackariaeha Francisa, poznatijeg kao @ParisianSweet, i otići praznih ruku. Njegova raskošna kolekcija luksuznih, vintage modnih komada ne ostavlja ravnodušnim ni najzahtjevnije ljubitelje mode. U njegovom jugozapadnom londonskom stanu, svaki kutak prepun je neprocjenjivih modnih artefakata - Chanel jakne uredno poslagane na policama, Birkins i Kelly torbe izložene kao umjetnička djela, te luksuzne kutije koje se nalaze na policama, s Louis Vuitton prtljažnikom na katu prepunim dodatnih modnih iznenađenja. Među zanimljivijim dijelovima kolekcije nalaze se svilene dvorske cipele koje je nosila slavna Wallis Simpson.

Objavu dijeli Jackariaeh francis (Parisian Sweet) (@parisian_sweet)

Ova impozantna kolekcija, pažljivo prikupljana više od dva desetljeća, uskoro će biti dostupna na aukciji. U suradnji s cijenjenom aukcijskom kućom Kerry Taylor, Francis će ponuditi svoju arhivu od 300 jedinstvenih komada, podijeljenih u tri prodaje koje će trajati od 15. listopada do 10. prosinca. „Osjećao sam da je pravo vrijeme da nešto ovakvo napravim“, izjavio je Francis. „Zanima me vidjeti koji komadi gdje završavaju. Nadam se da će se neki vratiti u arhive dizajnera, kako bi se sačuvala modna povijest.“

Cijene nekih komada počet će od skromnih 200 funti, čineći ih pristupačnima široj publici, što je u skladu s Francisovom željom da svi ponesu djelić modne čarolije. On se nada da će ovakvi komadi modnog naslijeđa pridonijeti sve većem interesu za održivu modu, jer vrijeme "brze mode" polako, ali sigurno prolazi.

Jackariaeh Francis, koji trenutno živi između Londona i pariškog Maraisa, svoju ljubav prema modi započeo je u New Yorku, kupujući i preprodavajući vintage komade s buvljaka. Ono što je započelo kao hobi, uskoro je preraslo u uspješan biznis, koji je formalno pokrenuo pod imenom @ParisianSweet prije 15 godina. Tijekom pandemije, Francis je dodatno proširio broj svojih klijenata putem online događaja uživo, koji su postali pravi hit među ljubiteljima mode. Njegovi komadi - uvijek u besprijekornom stanju - rasprodaju se u rekordnom roku, a jednom kada ih proda, više ih nema. Barem do sljedeće nabavke.

Među draguljima koje će ponuditi na aukciji nalaze se neprocjenjivi dizajnerski komadi poput couture kreacija Yves Saint Laurenta, Muglera, Versacea i Jean Paul Gaultiera.

Jedan od najatraktivnijih komada zasigurno je Gallianova haljina s printom novina, koju je ovjekovječila Carrie Bradshaw u seriji "Seks i grad". Iako je sličan primjerak dostupan na 1stdibs.com za nevjerojatnih £190,000 (oko 225 tisuća eura), Kerry Taylor procjenjuje ovaj rijetki komad na "skromnih" £20,000-£25,000 (oko 23 do 30 tisuća eura). Očekuje se da će haljina brzo pronaći svog novog vlasnika, s obzirom na to da je Francis već odbio nekoliko ponuda putem DM-ova otkako je aukcija najavljena.

Suknja upečatljivog printa uz čizme koje su jesenski hit: Zgodna studentica ima savršenu modnu formulu
'Volim nositi i žive boje, ali danas sam se odlučila za diskretne i jesenske'
Demi Moore nekad i sad: Kako se jedna od najljepših glumica mijenjala tijekom godina

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".