Ponovno kreće projekt Diva godine: Nominirajte iznimne žene iz svoje okoline!

Portal i magazin Diva prošle godine pokrenuo je veliki projekt DIVA GODINE u kojem smo među vama, drage čitateljice, odabrali one koje su nas najviše inspirirale, potaknule, motivirale - ukratko - žene pobjednice - DIVE! I ove godine nastavljamo s projektom.
Vidi originalni članak

Pozivamo sve vas, dragi čitatelji, da prijavite žene iz svoje okoline koje iz dana u dan pokazuju svoju hrabrost, snalažljivost, energiju, neovisno o godinama, podrijetlu, socijalnom statusu i obrazovanju. Nominirajte svoje mame, sestre, prijateljice, kolegice, djevojke, supruge, susjede...

Kako se prijaviti?
Do 13.10.2019. pošaljite nam svoje kandidatkinje i kratko obrazloženje, zašto one zaslužuju titulu Dive godine. Prijava mora sadržavati vaše ime i prezime, adresu, e-mail i broj telefona, obrazloženje do 1000 znakova teksta te izbor kategorije za koju nominirate kandidatkinju.

Prijavite se putem ovog obrasca: 

Fill out my online form.

Poželjno je priložiti i nekoliko fotografija, ali nije uvjet. Pobjednice će odabrati stručni žiri Dive, a dodjela nagrada te uručenje darova bit će u prosincu 2019. na svečanoj gala večeri.

Zašto smo pokrenuli DIVU GODINE?
Svaka predrasuda koju ste imali o lošem položaju žena u Hrvatskoj, nažalost - istinita je. Ukratko, žene su obrazovanije, ali istovremeno i slabije plaćene, ima ih više među nezaposlenima, znatno manje participiraju u svim oblicima vlasti, neusporedivo više u odnosu na muškarce žrtve su obiteljskog i spolnog nasilja. 

Što želimo postići?
Potpuno je jasno kako treba svim silama raditi na tome da se situacija poboljša. Osvještavanjem problema, angažiranim pristupom u kojem će se o svim navedenim temama razgovarati tako da su dostupne široj društvenoj zajednici, put je da se to i dogodi. U sklopu ovoga projekta, organizirat će se i tribine na kojima će se govoriti o temama poput žena u poduzetništvu, nasilju nad ženama, o ženama humanitarkama, ženama u muškom poslovnom svijetu, ženama i stereotipima.

Prošle godine nagradili smo ove iznimne žene

Hrabru i optimističnu Antoniju Kraljić (24) ni nekoliko tumora ni gubitak sluha nisu spriječili da završi fakultet.

Magda Milas Gržetić je Zagrepčanka koja radi kao financijska analitičarka u jednoj banci, a u slobodno vrijeme vozi sportski avion. Ova pilotkinja, inače majka dvogodišnje djevojčice, zaljubljena je u visine, a otprije se bavi i sportskim ronjenjem. Osim toga, Magda je u rujnu bila zvijezda naslovnice Diva magazina. 

Jasmina Kadija prva je zagrebačka profesionalna vatrogaskinja. Kaže kako je često ljudi pitaju što će joj tako težak i opasan posao kada ima dva fakulteta.

Jadranka Cikoja je prije dvoje godine oboljela od multiple skleroze, a najveća joj je želja opet raditi kao medicinska sestra, budući da je cijeli profesionalni život provela na odjelu onkologije bolnice u Osijeku. Aktivna je članica Udruge oboljelih od mutliple skleroze Osječko-baranjske županije. 

Maja Bogović majka je četvero djece, koja je napustila siguran posao u korporaciji, a danas ima internacionalni biznis. Osnivačica je portala za pronalazak stalnih i povremenih poslova danasradim.hr, a za Divu godine nominirala su je njezina djeca. 

Osim pet nagrađenih, među 15 finalistica su bile i Renata Đurić, Marina Škof, Ljiljana Lleshdedaj, Štefica Krištof, Arijana Hegediš-Došen, Marina Karanac, Barbara Grgić, Sara Bakić, Iris Hrvoj i Ksenija Klarić-Kaluđer. 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".