Pokušali su progurati svastiku u modu, no kako su korisnici reagirali?

Može li ovaj simbol postati motiv u modi?
Vidi originalni članak

U moru različitih ideja, brend KA Design pokušao je pokrenuti jednu radikalnu - naime, u svojoj novoj kolekciji predstavili su hoodice i majice koje na sebi imaju print svastike povezan s ljubavlju, mirom i zenom. Kako su objasnili u videu koji su podijelili na svojem Facebooku, svastika je simbol star 5000 godina te je simbol mira, ljubavi, života, sreće, no navode kako je zbog nacizma stigmatizirana. Smatraju kako je to ograničavanje slobode koje treba prestati te kako bi se ona ponovno trebala početi povezivati s pojmovima ljubavi, a ne ratom, mržnjom i rasizmom. 

Upravo su iz tih razloga predstavili "novu svastiku", prošaranu duginim bojama za koju žele da simbolizira međusobno poštovanje.

Korisnici društvenih mreža momentalno su reagirali te naveli kako je uporaba svastike uvredljiva te komentirali: "Zar ne vidite koliko je ovo uvredljivo? Ovo nije sloboda govora u umjetnosti, nego duboko vrijeđa osjećaje ljudi". Također, korisnici Twittera pokrenuli su bojkot KA Designe-a.

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".