Dobila pohvale: Pogledajte Kolindinu kombinaciju u kojoj je postigla svjež i moderan look

Modna savjetnica Dubravka Prpić Znaor prokomentirala je dva stylinga predsjednice
Vidi originalni članak

Kolinda Grabar-Kitarović u dva dana pokazala je dvije sasvim različite odjevne kombinacije. Obje su bile namijenjene susretu s predsjednikom Austrije Alexanderom Van der Bellenom. Zamolili smo novinarku i modnu savjetnicu Dubravku Prpić Znaor da prokomentira oba stylinga.

Što se tiče prve odjevne kombinacije, Dubravka je rekla:

Iako odijelo jarkog, koraljnog tona u kombinaciji s bijelom bluzom evocira našu slavnu šahovnicu (možda je to bila inspiracija iza stylinga?) te gotovo hipnotizira gledatelja, primijetila sam ovdje još jedan adut ženske poslovne garderobe. Naime, bež salonka uvijek je dobra vijest, paše u svaku kombinaciju, naročito ako je ovako jednostavna i klasična.

Prokomentirala je i snažan crveni ton za koji kaže da je dio političke tradicije jer mnoge dame iz diplomacije, pa i samog vrha, ponekad odjenu crvenu (npr. Theresa May ili Hillary Clinton). Kaže kako je prihvatljiv čak i u total look varijanti:

Treba znati da ako pogodite nijansu koja vam pristaje, a ovdje se dotična crvena slaže s tonovima kose i kože, dobit ćete jedan fresh, moderan look. Čak bih je nazvala anti-age nijansom, nekako vizualno pomlađuje! Naravno, svaka od nas ima svoju crvenu.

Dubravka je dodala da su snažne nijanse na današnjoj modnoj sceni itekako pozdravljene, pa i u poslovnom svijetu:

Ako protokol ne nalaže drugačije, jači pigmenti su dobrodošli. Naravno, ovisi i na čemu su: minimalistički kroj dobra je ravnoteža jednom ovako moćnom tonu.

Dubravka se osvrnula i na bluzu koja ima šal umjesto klasičnog ovratnika. Kaže kako je taj moment hit, ali bi joj odgovarao i basic ovratnik, kao i strogi masculine ovratnik. I hlače koje umjesto remena imaju traku koja je svezana u mašnu, a radi se o još jednom trendu koji je fino upakiran u cjelokupan izgled. 

Što se tiče odjevne kombinacije koju je izabrala za drugi dan, Dubravka je komentirala:

Kako začiniti klasično crno poslovno odijelo plus crne salonke? Majicom s točkama – ovdje je riječ o skladnom dizajnu koji se slaže s pravilima umjerenog stylinga. Crna odijela definiraju praktičnost poslovne svakodnevice, no treba paziti da ne „zatvore“ izgled te ih redovito osvježavati nekom nijansom – točke su dale taman dozu pozitive da sve skupa ne bude previše tamno.

Modna savjetnica dodala je da na ovaj kostim pašu i salonke u bilo kojoj boji jer cjelokupnoj vizuri daju dozu stilske energije, za čime duboka, ultimativna crna često vapi. Što se tiče cipela, tamnu salonku s elegantnim špicom voljet će svaka sezona i styling.

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".