Reklama za zimsku obuću iz davne 1938.: 'Noge će vam biti kao u peći'

Batin letak za cipele vratio nas je na trenutak u prošlost
Vidi originalni članak

Na Facebook grupi Retroteka objavljena je fotografija reklamnog letka kakav je imala Bata davne 1938. godine, a pogledajte što su tada bili jesensko/zimski trendovi. 

Svjesni nadolazeće hladnoće i nestabilnog vremena, u svom su letku kupcima predstavili obuću prilagođenu svim uvjetima i prigodama, ali i svim uzrastima. 

"Ženske gumene kaljače sa poluvisokom petom sa pojačanim špicevima i rubom, sačuvaće Vašu obuću od vlage, a kuću od blata u vlažnim zimskim danima" cipele su koje ste tada mogli kupiti po cijeni od samo 35 dinara, dok ste "sniježne cipele za djecu toplo postavljene koje čuvaju vašu djecu od vlage i prehlade" mogli imati po također pristupačnoj cijeni od 49 dinara, a dostupni brojevi bili su od 31 do 35. 

Osim što su prilagođene zimskoj vlazi, Batine cipele garantiraju i zaštitu od hladnoće jer u njihovim cipelama "biti će Vam noge kao u peći, izrađene su od toplog sukna i obšivene kožom." U ponudi su imali i tople zimske, te ženske dugačke čarape, kao i kućne papuče.

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".