Pogledajte kako izgleda modni časopis iz 1949. godine i modne savjete koji su se tada dijelili

Uvijek nam je zabavno zaviriti u modne časopise iz prošlog stoljeća
Vidi originalni članak

U Facebook grupi Retroteka jedan član objavio je fotografije modnog časopisa "Naša moda" iz siječnja 1949. godine. Naslovnicu krasi ilustracija dame u predimenzioniranom crvenom kaputu kojeg je nadopunila beretkom i, naravno, neizostavnim crvenim ružem. 

Članci govore o posljednjim modnim trendovima kad je riječ o kaputima i kostimima: kažu kako su modeli krojeni ravno i i široko, a neki uz tijelo, a svi su od jednobojne tkanine. Dodali su da su takvi kaputi i kostimi koji svojim krojem i izgledom dobro pristaju mladim djevojkama te dodali:

"Praktični su kostimi preko kojih se može obući kratki ili dugački široko krojeni kaput."

Za rad u kući, kažu, potrebne su praktične haljine koje omogućuju jednostavno kretanje:

"Sve su tamnije tkanine, a bijeli ovratnici i narukavlje je gore nakopčano tako da se može lako skidati i prati. Sve te haljine skrojene su tako da se skroz kopčaju."

Jedna stranica posvećena je i temi "Kako da krojimo sami" te je detaljno opisano kako postupati s materijalima i iskrojiti suknju. 

 

Kome treba ljubavni savjet? 🙋 Na Trešnjevački plac nismo išli po grincek, već po malo ljubavnih mudrosti! ❤️️ Kako je bilo nekad, kako je sad i što raditi da ljubav traje vječno? Evo što su nam rekle kumice... 😉

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".