Pogledajte fantastičnu fotografiju iz 1931.: Oduševili su nas stil i modna usklađenost predivnih dama

Članovi Facebook grupe "Stare fotografije i razglednice grada Zagreba" uvijek donesu zanimljive priče iz zagrebačke prošlosti
Vidi originalni članak

Volimo zaviriti u grupu "Stare fotografije i razglednice grada Zagreba" jer nas uvijek odvedu u zanimljivu prošlost i ispričaju interesantne priče. Posebno nas se dojmila jedna takva fotografija nastala u centru grada koja prikazujedvije dame u genijalnim kombinacijama. Fotografija je nastala davno, 23. listopada 1931., a članica grupe otkrila je da se na fotografiji nalazi njezina teta Nata u društvu prijateljice. 

Svijetli kaput, plisirana suknja koja "viri" ispod kaputa, tzv. francuska kapa odnosno beretka bile su njezin odabir, a jednako je dojmljiv i modni izbor druge dame. Njezinom su kombinacijom prevladavali tamni tonovi pa je odabrala crnu bundu i kapu. Moramo primijetiti da obje dame nose torbice na isti način, ispod ruke, a od glave do pete su modno usklađene. Takav modni odabir i danas bi zaradio same pohvale. 

Administrator grupe "Stare fotografije i razglednice grada Zagreba" malo je "osuvremenio" fotografiju i dodao joj boje. Tako je gospođa Nata zablistala u svijetloplavom kaputiću uz dodatak crvenih komada, dok je njezina prijateljica prošetala u zagasitim nijansama. Ni modni odabir gospođe u pozadini nije prošao nezamijećeno, a zeleni kaput s uzorkom jedan je od onih koji bi danas dobio čistu modnu peticu! 

Naćakinja dame s fotografije, gospođe Nate, s nama je podijelila još nekoliko fotografija koje prikazuju kako joj je odlično pristajala moda tridesetih godina, a svaki od tih komada izvrsno bi se uklopio i u današnji svijet mode. 

 

*Članak je izvorno objavljen u prosincu 2021.

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".