Pod pravim kutem: Viktor & Rolf u Parizu potpisuje modne skulpture inspirirane svijetom geometrije

Modni dvojac čije istraživanje modnih oblika i transformacija tijela uvijek ide korak dalje, jučer su na Tjednu Visoke mode predstavili novu fantastičnu kolekciju posvećenu obliku – kutije
Vidi originalni članak

Nizozemski modni dizajneri Viktor Horsting i Rolf Snoeren rade na principu – Visoka moda je naš laboratorij za eksperimente. Tako su i sinoć u Parizu, u sklopu jesenske kolekcije donijeli na pistu nove modne čarolije, ovoga puta posvećenu predimenzioniranim oblicima kvadra, kocka, kugle, valjka... Bila je to avangardno-glamurozna lekcija na temu kako ući u prostor geometrijskom tijelu, jer njihov je imaginarij kao iz nekog izmišljenog svijeta.

Bilo je to još jedno korištenje ljudskog tijela kao zanimljivu, dinamičnu kulisu koja hoda i nije statična. Transformacija tijela njihova je omiljena modna igra. No, za to je potrebno mnogo promišljanja, po kojemu su i inače ovi autori poznati.

Dvojac je na svjetskoj modnoj sceni među onima koji uvijek idu naprijed, znaju obrađivati neke neočekivane, začudne teme te ih u sklopu Visoke mode predstavljaju u Parizu.

Za jesen 2024. potpisuju kolekciju 'Haute Apstraction' u kojoj tijelo postaje uglato ili pak super oblo. Velika ramena inspirirana osamdesetima, koja i inače vole, sada su super oštra, baš kao i dekolte ili suknja.

Osim konstrukcije odjevnog predmeta koji postaje skulptura, tu su i uzorci, odnosno boje i motivi kojima se pritom igraju.

U galeriji pogledajte ostale kreacije:

FOTO: Pixsell FOTO: Pixsell FOTO: Pixsell FOTO: Pixsell FOTO: Pixsell FOTO: Pixsell FOTO: Pixsell FOTO: Pixsell FOTO: Pixsell FOTO: Pixsell FOTO: Pixsell

Raznim motivima evociraju dječju igru, ove elemente možemo vidjeti u nekoj infantilnoj igrici – kockice, trokuti, kuglice raznih boja, šarene i slatke. Ipak, pristup je istraživački, elementi forme za njih su izazov, kako pomiriti ljudsko tijelo i te velike uglate ili oble haljine i sakoe.

Ovdje je njihov svijet ozbiljno dobro osmišljen oko konstrukcije i uzoraka, dok kosa čini kontrast.

Naime, modeli su imali fluidne frizure, potpuna suprotnost oštroj odjeći. Kao da im mega šiške vijore na vjetru i tvore mega val, cure su hodale pistom poput bića iz nekog retro futurističkog filma.

Parfemi s mirisom ananasa novi su hit: Donosimo najbolje koji najduže ostaju na koži
Izdanju ljepotice sa špice nećete pronaći zamjerku: Savršeno je isfurala modnu jednostavnost!
Sjećate li se ovih sandala? Cure su ih godinama obožavale, a zgodnoj crnki baš dobro pristaju

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".