Pletene kreacije ove simpatične dame odmah će vas oduševiti, kao i priča iza njih

Sanda Mandić (48) inače je magistra nutricionizma, a u vunu je zaljubljena cijeli život
Vidi originalni članak

Stres i užurbanost koji donosi rad u velikoj korporaciji i općenito ubrzani život zaposlene žene uspjela sam reducirati pletenjem, kaže nam Sanda, vlasnica brenda 'Točka na i'. 

- Zavoljela sam plesti još kao mala, bila je to ljubav na prvi dodir. Volim vunu u svim procesima proizvodnje. Raspametim se kada uđem u trgovinu i vidim sve te nijanse i boje. Volim boje i obično odmah vidim finalni proizvod kad ugledam klupko vune, ali često baš ne ispadne tako... Po priprodi sam nestrpljiva i kod mene proces od ideje do realizacije mora biti izuzetno kratak, jer želim vidjeti finalni proizvod odmah, što je kod pletenja nemoguće. Zbog toga nikada ne radim samo jednu vestu, šal, kapicu... uvijek imam bar 3-4 proizvoda "na iglama" - priča nam Sanda koja se ovime počela baviti kada je oboljela od raka dojke. 

- Od tuda i ime 'Točka na i' - kaže nam Sanda koja je nedavno na svom Instagram profilu objavila fotografiju ružičaste veste kako bi obilježila mjesec borbe protiv raka dojke i nadodala kako "nije svaka točkica dobra". 
Za nju je 2011. bila jako teška godina. 

- Ta me jedna zločesta "točkica" skoro došla glave. Bila sam dugo na bolovanju i tako je sve krenulo. Navodno se mozak ne može koncentrirati na dvije stvari odjednom pa kada ga zaokupim pletenjem sve ostalo nestane. Ne kažu bez veze da je pletenje joga za mozak. Razmišljala sam dugo o imenu i ta Točka na i za mene ima stvarno dvojako značenje. To je onaj neki završni touch koji ženama baš nedostaje do savršenstva, koji nam u principu baš ne treba ali nas čini kompletnim, a za mene predstavlja nešto što mi je očito trebalo da me usmjeri u pravom smjeru - objasnila je Sanda.

- Moje vestice nosile su sve moje prijateljice, kćer, nećakinje koje su mi bile odlična reklama, tako da sam dobivala puno upita i tako je došla ideja o pokretanju vlastitog brenda. 
Trenutno radi sama, pa priznaje kako je lista čekanja nekada malo dulja. 

- Jako pazim da kvaliteta vune i konca bude vrhunska, jer kupce možeš prevariti samo jedanput, a meni se moji vraćaju - ispričala nam je. 

Kaže kako obožava svoj brend i pozitivnu energiju oko njega. 

- Volim svaku sliku koju napravim sa svojim manekenkicama, volim komunicirati s mojim kupcima, osluškujem njihove želje i zadovoljna sam kako se moja priča razvija. O budućnosti ne razmišljam,  bit će kako će biti. 
Sandine kreacije nosile su i poznate dame poput Jelene Veljače, Ane Sasso i Hane Hadžiavdagić. 

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".