Planirate napraviti proljetno čišćenje garderobe? Ovih nekoliko savjeta to će vam olakšati!

Sad je pravo vrijeme, a ako slijedite ove savjete, čišćenjem ćete biti i više nego zadovoljni!
Vidi originalni članak

Budući da je većina ovih dana više nego inače, radimo i mnoge stvari koje smo do sad odgađali. Toj skupini definitivno pripada i čišćenje ormara koje uvijek planiramo, ali ga na kraju ipak odgodimo. No, sad nema izlika i stvarno je pravo vrijeme da vidimo koje ćemo komade nastaviti nositi, što možemo darovati drugima, a što je (nažalost) za otpad. Znamo da se neke odjeće teško riješiti, no, svatko od nas ima nekoliko komada za koje govorimo da ćemo ih sigurno jednom odjenuti, ali se taj 'jednom' nikad ne dogodi. Stoga, budite odlučni i riješite se svih takvih komada koji, realno, samo stvaraju gužvu u ormaru.

Za početak, zadržite samo onu odjeću u kojoj se trenutačno dobro osjećate i koja, kad je nosite, stvara osjećaj užitka. Sad je pravi trentak da iz ormara maknute one traperice za koje vjerujete da ćete u njih jednog dana stati, kao i haljinu na čiju vas je kupnju nagovorila prijateljica, a niste je niti jednom odjenuli. U ormaru neka ostanu samo oni komadi u kojima se osjećate dobro!

Nadalje, držite se pravila od tri godine. Što to zapravo znači? Pa, s obzirom na to da trendovi dolaze, odlaze te se ponovno vraćaju, možda će vam se ponovno svidjeti neki komad koji vam je sad pod upitnikom. Ipak, ako ga niste pogledali duže od tri godine, vrijeme je da ide iz ormara!

U videu pogledajte kako skinuti trajni lak kod kuće:

Ormar bismo, zapravo, trebali čistiti sezonski pa, da bi u njemu vladao red, maknite sve odjevne komade koji nemaju proljetni i ljetni predznak. Lijepo ih složite i stavite u vreće ili kutije za odlaganje, a kad ih ponovno ugledate na jesen, osjećaj će biti super jer ćete, do tad, na njih već pomalo zaboraviti!

Kad izdvojite stvari koje više ne želite u ormaru, nemojte ih bacati, nego ih donirajte u humanitarne svrhe, razmijenite s najboljom prijateljicom ili prodajte na nekoj online platformi ili buvljaku. I u modnom se svijetu sve više govori o recikliranju i ekološkoj osvještenosti, a svatko treba krenuti od sebe. 

Dok slažete stvari u ormaru, dobra je ideja napraviti pregled svega što imate. Velika je vjerojatnost da shvatite kako imate nerazmjeran broj, primjerice, crnih haljina i samo jedan bijeli T-shirt. Kad napravite 'inventuru', popis imajte na umu pri sljedećem odlasku u shopping te tako birajte novitete u garderobi. 

Tražite ideju za novu manikuru? Ovih divnih 20 možete bez problema napraviti i kod kuće!

FOTO: Instagram @oliveandjune FOTO: Instagram @oliveandjune FOTO: Instagram @oliveandjune FOTO: Instagram @oliveandjune FOTO: Instagram @oliveandjune FOTO: Instagram @oliveandjune FOTO: Instagram @oliveandjune FOTO: Instagram @oliveandjune FOTO: Instagram @oliveandjune FOTO: Instagram @oliveandjune FOTO: Instagram @oliveandjune FOTO: Instagram @oliveandjune FOTO: Instagram @oliveandjune FOTO: Instagram @oliveandjune FOTO: Instagram @oliveandjune FOTO: Instagram @oliveandjune FOTO: Instagram @oliveandjune FOTO: Instagram @oliveandjune FOTO: Instagram @oliveandjune FOTO: Instagram @oliveandjune

Na kraju, produžite vijek trajanja omiljenim komadima koje već imate u garderobi. Bez obzira na to radi li se o high street bluzi od 50-ak kuna ili dizajnerskoj torbi od par stotina eura, vrlo je bitno brinuti se o odjevnim komadima i modnim dodacima koje posjedujete kako bi odoljeli testu vremena. Primjerice, možete zamijeniti gumbe, zatvarač, prekrojiti jaknu... Odjeća će am biti zahvalna, a vi ćete biti sretni jer i dalje imate omiljeni komad u ormaru!

U galeriji potražite proizvode s kojima će vam kosa svaki dan biti kao da ste izašli iz frizerskog salona:

FOTO: Arhiva Dive Pasta zs kosu Alfaparf Style Stories Funk Clay, Douglas, 100 ml, 135 kn FOTO: Arhiva Dive Fluid za oblikovanje kose, Oway Flux potion fluid, topstil.com.hr., 240 ml 146,20 kn FOTO: Arhiva Dive Tekući gel Sebastian Professional Liquid Steel, Lijepa.hr, 150 ml 99,80 kn FOTO: Arhiva Dive Lak L'Oreal Professionel Infinium, drogerije, 500 ml 51,30 kn FOTO: Arhiva Dive Krema za kosu label.m Thickening Cream, topstil.com.hr, 100 ml 135 kn FOTO: Arhiva Dive Pomada za kosu s jakim učvršćivanjem Stapiz Flow 3D, Lijepa.hr, 80 ml 25,80 kn FOTO: Arhiva Dive Pjena za kosu Redken Stay High 18, drogerije, 150 ml 125 kn FOTO: Arhiva Dive Lak Macadamia Natural Oil Control Hairspray, Douglas, 300 ml 119 kn FOTO: Arhiva Dive Vosak za kosu Keune blend fiber, keune.hr, 75 ml 135 kn FOTO: Arhiva Dive Pasta za kosu Groom&Style Matte Modelling, Douglas, 75 ml 47,90 kn FOTO: Arhiva Dive Balzam za oblikovanje kose Leonor Greyl Baume Bois De Rose, Douglas FOTO: Arhiva Dive Lak za kosu Batiste Stylist Smooth It, Lijepa.hr, 200 ml 27 kn FOTO: Arhiva Dive Gel za kosu Alterna Caviar Anti-Aging Luxe Shape, Lijepa-hr, 150 ml 213 kn

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".