Pjevač Shawn Mendes i Tommy Hilfiger izdali kolekciju inspiriranu modom 90-ih

Devedesete su bile inspiracija za kolekciju, a Mendes se osvrnuo na originalne komade.
Vidi originalni članak

Američki dizajner Tommy Hilfiger i pjevač i tekstopisac Shawn Mendes udružili su se kako bi stvorili kolekciju inspiriranu klasičnim preppy komadima. Osobito su gledali prema ranim 90-ima, s fokusom na retro siluete i kroj, te su modernizirali Tommy Hilfiger komade održivim tkaninama i inovacijama.

“Preppy odjeća je bezvremenska i ciklična, dakle uvijek se vraća”, objašnjava Tommy Hilfiger za britanski Vogue. “Ponosni smo što je to srž našeg brenda, ali uvijek ga nastojimo osvježiti i iznova osmisliti, učiniti ga novim i uzbudljivim.  A za nas je važno raditi s kulturnim pionirima koji mogu unijeti posebnu perspektivu u sva ova djela. Inače klasici mogu biti vrlo dosadni. Moramo smisliti načine da ih učinimo uzbudljivima i svježima.  Uvijek smo radili s ikonama pop kulture, a Shawn je neosporna ikona ovog žanra i današnjice.”

Devedesete su bile inspiracija za kolekciju, a Mendes se osvrnuo na originalne komade.

“Moja je mama bila opsjednuta Tommyjem Hilfigerom, a ja sam ga uvijek nosio”, kaže popularni pjevač.  “Tako da mislim da nam je sudbina zapisala da smo završili zajedno.  Rođen sam ’98., pa je Tommyjeva energija 90-ih ono što vidim ako se vratim i pogledam fotografije svojih roditelja. Arhiva me naučila o oblicima, osjećajima, bojama i samo o energiji koja je u to vrijeme izlazila iz odjeće. Također se činilo vrlo usklađenim s onim što trenutno osjećam o modi.”  

Inspirirali su se iz mode 90-ih, ali su također nastojali modernizirati ove klasike, a jedan od načina na koji su to učinili bio je kroj.  “Mislim da je oblik jako važan i da oblici nisu baš onakvi kakvi su bili 90-ih”, objašnjava Hilfiger. “ Ali također mislim da su detalji važni. I mislim da ako pogledate unutrašnjost nekih od ovih komada, vidjet ćete da su detalji tu i da su vrlo dobro promišljeni i tu su s razlogom.”  

"Specifični detalji dizajna u ovoj suradnji uključuju unutarnje pojaseve i podstave u jaknama s kontrastima, te male vezove, gumbe i rupice za gumbe koji predmetima daju osobnost. "Unutar male zastave Tommy moji su inicijali i to je vrlo, vrlo cool i nadrealno", kaže Mendes o svom omiljenom detalju.

Kampanja ima osobni osjećaj jer uključuje ljude bliske i vjerne Mendesu, uključujući njegovu mlađu sestru Aaliyah Mendes i njegovog prijatelja Jona Vinyla.  

"To je najcool stvar koju sam ikad uspio učiniti, uistinu", kaže Mendes o tome kako je bio na snimanju sa svojom sestrom.

Mendes je također zagovornik održivosti i stoga će to uvijek biti važan dio svakog projekta za koji se uključi.  “Mislim da postoji jako, jako malo brendova i jako, jako malo ljudi koji su toliko dugo bili utjecajni kao Tommy Hilfiger, i natjerati ga da zauzme stav i stvarno duboko zaroni u procese i shvati kako raditi stvari  održivo što je više moguće jednostavno je nevjerojatno.”  Jedna tehnika koja je doista impresionirala Mendesa bila je uporaba Recycroma, pigmentnog praha napravljenog od odjeće i proizvodnog otpada.

Šareni uzorci i zemljani tonovi bit će pravi hit proljetne mode; evo odličnih komada iz popularnog dućana!

FOTO: Zara Bluza u stilu pelerine 39,95 EUR FOTO: Zara Duga haljina s uzorkom 35,95 EUR FOTO: Zara Bluza s patchworkom 39,95 EUR FOTO: Zara Traperice The marine straight 29,95 EUR FOTO: Zara Košulja haljina s pojasom 39,95 EUR FOTO: Zara Midi haljina s uzorkom 39,95 EUR FOTO: Zara Kardigan s volanima 29,95 EUR FOTO: Zara Kratka haljina negliže stila 17,95 EUR FOTO: Zara Kaftan s cvjetnim vezom 99,95 EUR FOTO: Zara Košulja haljina s uzorkom 29,95 EUR FOTO: Zara Haljina s prošivima i čipkom 35,95 EUR FOTO: Zara Haljina od mješavine lana s printom HALJINA OD MJEŠAVINE LANA S PRINTOM FOTO: Zara Izvezena bluza 29,95 EUR FOTO: Zara Bluza s uzorkom i volanima 25,95 EUR

Nosi efektnu jaknu koju ne bi svatko isfurao: 'Imam baggy hlače i oversized jaknu i znam da ne izgleda ženstveno, ali se predobro osjećam'
Kako riješiti ili barem ublažiti problem 'pureće kože'? Stručnjaci imaju nekoliko savjeta
Šareni uzorci i zemljani tonovi bit će pravi hit proljetne mode; evo odličnih komada iz popularnog dućana

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".