Pijanist, orguljaš, skladate, dirigent... Prisjetili smo se fantastičnog božićnog outfita svestranog gospodina Vitomira

Goran Čižmešija u centru grada fotografirao je gospodina koji nas je oduševio svojim stilom i pričom koja iza njega stoji. Fotografija je nastala prošlog adventa, a ovog smo je se Božića rado prisjetili.
Vidi originalni članak

Volimo kombinacije s pričom i zanimljive stilske izričaje pa nam je Goran Čižmešija još prošlog Božića pripremio jednu baš posebnu, koje smo se sada rado prisjetili. Na zagrebačkim je ulicama tada fotografirao Vitomira Ivanjeka, svestranog gospodina koji je samostalni umjetnik, pijanist, skladatelj, crkveni orguljaš, dirigent, voditelj zborova... Prvo što nam je zapelo za oko bio je njegov cilindar, a ispostavilo se kako je gospodin Vitomir i veliki ljubitelj mode. 

– Ovu sam kombinaciju odabrao jer danas imamo nastup na Adventu u Zagrebu i vodimo poznati dječji zbor "Zagrebački anđeli", jedan od najmnogobrojnijih dječjih zborova u Hrvatskoj. Također vodim i zbor "Agram Angels" koji čine njihovi roditelji i zbor treće životne dobi "Iblerovci 77+". To je jedan od najstarijih zborova u Hrvatskoj, u kojem najmlađi član ili članica imaju 77 godina – ispričao je prošle godine Vitomir za Divu više o svojem poslu.

Za sebe kaže kako voli retro stil, ali s dozom modernoga:

– Cilindar mi je kao zaštitni znak, često svoje pijanističke koncerte održim sa cilindrom na glavi. Sličan mi je stil i u slobodno vrijeme, ali uvijek mi je važno da se u kombinaciji dobro osjećam. Imam sreću da si svu odjeću mogu pronaći u dućanima, često u high street brendovima, inače mnogi misle da mi je šivana po želji i mjeri.

Vitomir dodaje da si često zamisli neku kombinaciju pa takve stvari traži po dućanima.

– Mogu u trgovini provesti više vremena nego prosječna žena. Kada nađem te stvari, to su neke kakve si nitko ne može zamisliti na sebi, kao što je primjerice ova kombinacija - kaže umjetnik. 

U galeriji pogledajte najbolja izdanja sa zagrebačke špice ovog prosinca

FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".