Pharrell Williams postao je novi kreativni direktor muške odjeće Louisa Vuittona

Kreativni poduzetnik, redovito sjedi u prvom redu na tjednima mode i suvlasnik je robne marke ulične odjeće Human Made s Kenzovim kreativnim direktorom Nigom. Također nadzire vlastite etikete Billionaire Boys Club i Ice Cream.
Vidi originalni članak

Američki glazbenik i modni poduzetnik Pharrell Williams imenovan je kreativnim direktorom muške odjeće Louis Vuitton. Tu je ulogu prethodno obnašao Virgil Abloh koji je preminuo u studenom 2021, a ovo je tek drugi put da crni američki dizajner zauzima glavnu poziciju u francuskoj luksuznoj kući. Abloh je ušao u povijest kao prvi kad je imenovan u ožujku 2018., kako prenosi The Guardian.

Dugogodišnji podržavatelj i prijatelj Abloha, Williamsovo imenovanje stavlja točku na višemjesečna nagađanja o tome tko će sljedeći preuzeti vrlo željenu ulogu. Ranije se govorilo da se raspravlja o talentima u usponu, poput jamajčansko-britanskih dizajnerica Martine Rose i Grace Wales Bonner, pa je za mnoge upućene najava Williamsa bila pomalo neočekivana.

Međutim, njegovo je imenovanje odraz stalnog križanja sektora luksuza i ulične odjeće te nagovještava smjer u kojem LVMH želi voditi marku.

Abloh, koji je bio hvaljen kao modni ljubitelj, bio je naširoko hvaljen jer je povećao privlačnost Louisa Vuittona. Ponovno je pokrenuo ideju luksuza, spojivši je sa svjetovima hip-hopa i hype kulture, i na taj način privukao raznolikije i mlađe potrošače.

U izjavi Louisa Vuittona kojom je najavio imenovanje Williamsa, reper je opisan kao “vizionar čiji se kreativni svemiri proširuju od glazbe do umjetnosti i mode. Način na koji ruši granice u raznim svjetovima koje istražuje usklađen je sa statusom Louis Vuittona kao kulturne kuće, jačajući njegove vrijednosti inovacije, pionirskog duha i poduzetništva.”

Njegova prva kolekcija bit će predstavljena u lipnju 2024. tijekom tjedna muške mode u Parizu.

Williams je prvi put postao poznat 1990-ih kao dio Neptunesa, dua za pisanje pjesama i hip-hop producenta koji je osnovao s Chadom Hugom. Smatran jednim od najutjecajnijih glazbenih producenata 21. stoljeća, Williams ima 13 Grammyja, a 2014. njegova je pjesma Happy bila nominirana za Oscara.

Kreativni poduzetnik, redovito sjedi u prvom redu na tjednima mode i suvlasnik je robne marke ulične odjeće Human Made s Kenzovim kreativnim direktorom Nigom. Također nadzire vlastite etikete Billionaire Boys Club i Ice Cream.

Williams ima dugogodišnje partnerstvo s tvrtkom Adidas Originals i nedavno je lansirao liniju za njegu kože Humanrace. U 2019. dizajnirao je kolekciju za Chanel, dok je u siječnju 2022. predstavio dizajnersku kolekciju s Tiffanyjem, renomiranim brendom nakita koji je 2021. kupila LVMH grupa.

Prethodno je surađivao i s Louis Vuittonom. Liniju sunčanih naočala koje je kreirao za brend 2008. Abloh je ponovno izdao 2018.

U izjavi objavljenoj na Instagramu Louisa Vuittona, Pietro Beccari, predsjednik i izvršni direktor Louisa Vuittona rekao je: “Drago mi je poželjeti dobrodošlicu Pharrellu kući, nakon naše suradnje 2004. i 2008. za Louis Vuitton, kao našem novom kreativnom direktoru za muškarce. Njegova kreativna vizija izvan mode nedvojbeno će voditi Louis Vuitton prema novom i vrlo uzbudljivom poglavlju.”

Imenovanje Williamsa jedan je od Beccarijevih prvih značajnih poteza otkako se pridružio kući u siječnju, koju je prethodno vodio Dior.

Što se nosilo u Zagrebu 2012.? U velikoj galeriji donosimo vam najbolja izdanja sa špice!

FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija FOTO: Goran Čižmešija

Što se nosilo u Zagrebu 2012.? U velikoj galeriji donosimo vam najbolja izdanja sa špice!
Nina Badrić u izdanju kao stvorenom za Valentinovo: Oduševila u crvenom odijelu sa srebrnim detaljima
Zebrasti uzorci i zelena boja vode glavnu riječ: 'Inače se ne dogovaramo da smo usklađeni, danas nam je slučajno stil isti'

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".