Petra i Ivan bili su na medenom mjesecu 45 dana, prešli gotovo 43 tisuće kilometara, a ispričali su nam kako je bilo

Prvo su htjeli posjetiti samo Filipine, no popis je samo rastao, a rezultat je bio medeni mjesec kao iz snova
Vidi originalni članak

Petra Pušić ima 26 godina, Ivan 28, žive u Zagrebu, rade u IT sektoru i imali su medeni mjesec iz snova, a cijelu avanturu pratili smo na Petrinom Instagramu. Kad kažemo iz snova, to doista i mislimo - trajao je nevjerojatnih 45 dana, prošli su 42 638 kilometara, promijenili 13 letova, posjetili dva kontinenta i šest država. Zvuči odlično, zar ne? 

No, krenimo redom. Petra kaže:

Nama je medeni mjesec bio idealna izlika za ovakvo putovanje, ali na kraju krajeva, medeni mjesec je samo onaj osjećaj ispunjenosti, sreće, smirenosti i neizmjerne ljubavi u društvu osobe koja te nadopunjava.

U početku su planirali obići samo Filipine, a kad su počeli planirati put, Kina im se učinila jako blizu jer je Petra htjela otići vidjeti jedno od svjetskih čuda, Kineski zid. Tad je Ivanu sinula ideja da bi mogli posjetiti i Tokio.

- Realno, tko ne bi htio vidjeti grad koji izgleda kao da si u video-igrici? Moj muž, inače avanturističkog duha, tad se zapitao: “Pa Pero? Medeni mjesec se ne zove džabe tako. Idemo mi na mjesec dana na medeni!”. Očito me nije trebalo natjeravati na to pa smo tako dodali još na listu gradova bračnog putovanja i Sydney, jer imam veliku ljubav prema glazbi, i vidjeti remek djelo Opera House je bilo na mojoj bucket listi oduvijek.

Bili smo jednostavno preblizu Novog Zelanda, pa je bilo u redu i prekrižiti jednu stavku sa muževe bucket liste, Hobitton!

Sada smo znali da moramo produžiti trajanje puta, jer mjesec dana za pet destinacija je premalo, osim ako ne želiš trčat i ne doživjeti upotpunosti grad u koji dolaziš. S obzirom da nam je oduvijek bila želja posjetiti i Maldive, tjedan dana gore ili dolje više nije igralo ulogu i Maldivi su savršeni način da završimo ovo prekrasno, šest tjedana dugo, bračno putovanje, objašnjava Petra. 

Prvo odredište bio je Peking, a Petra ga opisuje kao mjesto gdje, kad naručiš sok od naranče, dobiješ ga vrelog. Onda su posjetili Tokio koji im je ostao u pamćenju kao grad gdje u metrou nitko ne priča jer se to smatra nepristojnim.

Putovanje su nastavili u El Nidu na Filipinima gdje su vidjeli najljepši zalazak sunca ikad, a medvjediće dobra srca upoznali su u Sydneyu u Australiji.

Peta destinacija bio je Auckland na Novom Zelandu gdje su vidjeli beskrajne pašnjake, a zadnja "adresa" bili su Maldivi gdje kamera ne može fotografirati ono što oči vide!

Petra je objasnila kako je teklo planiranje:

Prilikom putovanja uvijek se vodimo s četiri stavke: povijest, modernizam, kulinarstvo i avantura. Te četiri stvari pokušavamo svugdje doživjeti. Povijest postoji svugdje gdje ideš, moderne stvari i inovacije koji su lokalci osmislili te uvijek iznenade, obvezno isprobavanje lokalne kuhinje i učiniti ono što te natjera da izađeš iz svoje komforne zone. Ništa osim letova i hotela nije bilo bukirano prije puta. Uvijek smo znali barem jednu ključnu stvar koju moramo doživjeti. No, tek kada bismo došli na odredište, spontano smo isplanirali i bukirali izlete putem popularnih turističkih portala, poput Trip Advisora, gdje na temelju prošlih iskustava ljudi koji su bili na izletu, možete odlučiti želite li i vi isto doživjeti.

Teško joj je izdvojiti što im je bilo najzanimljivije jer je nemoguće istaknuti samo jedno mjesto ili samo jedno iskustvo.

Svako odredište imalo je svoje highlighte bez kojih cijela priča ne bi bila potpuna:

Skup iskustava koje smo doživjeli je ono po čemu ćemo pamtiti naš medeni mjesec. Spuštanje toboganom sa Kineskog zida, prisustvovanje nezaboravnom Robot showu u Tokyu, ronjenje 20 metara ispod razine mora na Filipinima (a pogledala sam sve Ralje), vidjeti koralje i prekrasan morski svijet, vožnja helikopterom iznad Sydneya u kojoj je moj muž imao ulogu pilota (a htio je samo sarmu), zip-lining na Waiheke otoku na Novom Zelandu, ispijanje kave na Maldivima sa pogledom na nestvarno lijepo more, plaže i palme, istjeravanje guštera iz sobe pet noći zaredom (naravno da je to muž radio) ili možda kada mi je muž mašeći rukama na 10 metara dubine izbio disalicu i masku sa lica. Sve je to samo djelić avanture koja se teško može prepričati.

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".