Izdvojili smo pet modnih trendova koji su dominirali 2019. godinom

Kako se bližimo kraju 2019. godine, tako već polako možemo sažeti sve one trendove koji su obilježili ovu godinu.
Vidi originalni članak

Svaka sezona nametne neke od trendova koji zavladaju modnom scenom i koji postanu neizostavni dio outfita svih modno osviještenih dama, a možemo ih vrlo lako razabrati zahvaljujući popularnosti koju steknu i na društvenim mrežama. 

U ovom užurbanom svijetu užurbano se mijenjaju i trendovi, no ove se godine posebno istaknulo njih pet s kojima ćete se sigurno složiti. 

Životinjski uzorak 

Animal print ove je godine zahvatio sve modne sfere, od haljina i košulja preko torbica i cipela do kaputa i bundi. Krokodilski i zmijski uzorak zadržao se na na modnim dodacima, dok je tigrasti uzorak dominirao odjećom. 

Ekološki održiva odjeća

Činjenica da je moda drugi najveći zagađivač okoliša potaknula je brojne brendove da krenu ekološki djelovati i u svoje kolekcije ubace odjevne komade od isključivo prirodnih i održivih materijala. Trend održivosti prihvatili su brojni dizajnerski brendovi na čelu sa Stellom McCartney, no i high street brendovi poput Zare, Topshopa i naravno, H&M-a koji svoje poslovanje konstantno usmjerava prema smanjenju zagađenja okoliša. 

Mirko torbice

Male torbice oduvijek su bile modni dodatak koji uspješno začini svaku kombinaciju, no ovaj put dizajneri su otišli korak dalje i napravili ekstra minijaturne varijante. Tako je u fokus došao Jaquemus čije su mikro torbice zaludjele trendseterice. 

Voluminozni rukavi 

Trend naglašenih ramena i rukava možda je jedan od onih koji se najčešće vraćaju, a ovaj je put taj povratak bio u zaista velikom stilu. Voluminozni i raskošni rukavi od čvrstih i prozirnih materijala upotpunili su kolekcije brojnih brendova, a kako se čini, ovaj ćemo trend prenijeti u iduću godinu. 

Bijele čizme 

Kako krenu hladniji dani, tako svjetlo dana svake zime ugledaju novi modeli čizama. Ovaj put u fokusu nisu modeli, nego boja - i to bijela. Bijele čizme postale su sastavnim dijelom zimskih outfita svih it-djevojaka, a provukle su se u doslovno svim modelima. 

 

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".