Pet odličnih načina na koje će marama nadograditi vašu frizuru

Iako izgledaju odlično oko vrata, obožavamo ih vidjeti i u kosi
Vidi originalni članak

Marame su zamišljene kao modni dodatak koji će upotpuniti i razvedriti svaku kombinaciju, a vežu se oko vrata. Ipak, taj slatki povez nerijetko koristimo i kao dodatak torbicama ili frizuri, a izgleda u svakoj opciji odlično.

Osim što obožavamo marame oko vrata, neodoljive su nam i na kosi. Bilo da je riječ o puštenoj ili podignutoj kosi, šarene marame izvrsno komplimentiraju svakoj frizuri.

1. Iako punđice na vrhu glave izgledaju efektno i bez ikakvih dodataka, ako je ovijete malom maramom, svojoj ćete frizuri dati potpuno novi look, a sve što vam treba je gumica za kosu i marama. O vama ovisi hoćete li se odlučiti za messy ili glossy verziju.

2. Niski rep s maramom jedna je od frizura koje ne izlaze iz mode. Kosu prvo uvijte ili figarom ili peglom za kosu, a potom je, koristeći samo prste, počešljajte unazad i zavežite u niski rep. Svoju maramu srolajte u dugačku vrpcu, postavite je ispod repa te jedan krug omotajte oko njega, a zatim svežite čvor na vrhu.

3. U eri u kojoj vladaju rajfovi, dostojna zamjena mogu biti upravo marame, a oko glave je možete zavezati kako god želite. Maramu postavite na potiljak ispod kose te je zavežite na vrhu glave. Ako vidljive mašne nisu vaš đir, maramu svežite na potiljku ispod puštene kose.

4. Marame oko cijele glave možda jesu odabir odvažnijih, ali izgledaju baš cool. I vi možete vrlo lako svoju kosu obujmiti efektnom maramom i na taj način pobijediti 'bad hair day'. Sve što vam je potrebno jest velika četvrtasta marama i gumica za kosu. Maramu presavijte u trokut, a postavite je na glavu tako da bočne vrhove trokuta povežete tik uz čelo. Ako je marama preduga, zavežite još jedan čvor, a preostale krajeve ugurajte između glave i marame. Središnji krak trokuta prebacite preko vež zavezanih čvorova i također ga ugurajte ispod marame.

5. Velikim maramama možete simulirati niski rep ili punđu. Kosu ostavite puštenom ili zavezanom, a maramom omotajte glavu. Pritom nastojite ostaviti jedan kraj kojim ćete naknadno povezati maramu u punđu na potiljku.

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".