Pet beauty trendova koje nosimo ove jeseni: Od šarenog sjenila i boho valova do dramatičnih trepavica

Smokey eyes vraćaju se ove sezone s grunge prizvukom, stvarajući dramatičan, pomalo neuredan izgled
Vidi originalni članak

Nova sezona donosi svježe beauty trendove koji kombiniraju odvažnost i eksperimentiranje, a jesen/zima 2024. obećava da će biti sezona hrabrih izjava. Od šarenih naglasaka na očima do dramatičnih trepavica, evo pet najvažnijih beauty trendova koji će dominirati u nadolazećim mjesecima:

Mrlja šarenog sjenila u unutarnji kut očiju
Ovaj trend podiže šminkanje očiju na novu razinu, usmjeravajući pažnju na unutarnji kut očiju. Bez obzira na odabranu nijansu, ključan je smještaj sjenila. Inspiriran kreacijama Marca Bohana, Peter Philips za Dior kreirao je look s neon ružičastom sjenom koja oživljava oči poput cvjetne latice. Ova tehnika dodaje neočekivani, vibrantni efekt, stvarajući izgled koji je istovremeno hrabar i bezvremenski. Kombiniranje ovog trenda s minimalnim ostatkom šminke omogućava da oči zaista budu u središtu pažnje.

Grunge smokey eyes
Smokey eyes vraćaju se ove sezone s grunge prizvukom, stvarajući dramatičan, pomalo neuredan izgled. Mrljave crne sjene i mokre teksture prepoznatljive su kod dizajnera poput Prabala Gurunga, Helmuta Langa i Moschina. Ovaj stil, savršen za duge noćne izlaske, donosi odvažnost i intenzitet. Tajna je u slojevitosti i stvaranju dojmova “netom izašli iz kluba”, uz pomalo razmazan izgled koji daje dozu opuštenog, ali moćnog glamura.

Ekstremne trepavice
Debele i izražajne trepavice postaju glavni adut jesenskog make-upa. Inspirirane stilom 60-ih, trepavice "guste poput dlačica četkice za zube" viđene su na revijama poput Giambattista Valli, gdje je za postizanje efekta korišteno nekoliko redova umjetnih trepavica i više slojeva maskare. Ovaj dramatičan izgled dodatno su prihvatili Giorgio Armani, Thom Browne i Emilia Wickstead, čineći trepavice ključnim detaljem za sofisticiran i upečatljiv look.

Detalji fringea
Fringe se vratio, ali s modernim zaokretom. Mokre, grunge resice predstavljene su na revijama Ludovica de Saint Sernina i Prabala Gurunga, dok su skulpturalne verzije viđene kod Rokha. Ovaj trend kombinira teksturu i pokret, dajući kosi i odjeći dinamiku i fluidnost. Kod Etra i Emilije Wickstead, resice su bile opuštenije i ležernije, savršene za one koji traže boho-chic izgled.

Boho valovi
Meki, prirodni valovi inspirirani boemskim stilom 70-ih savršeni su za jesen. Na revijama za Chloé, Chemena Kamali je oživjela boho ženu, dok je frizer Gary Gill stvorio valove koji odišu retro elegancijom. Ovaj izgled, također popularan kod Rabannea i Ann Demeulemeester, donosi osjećaj opuštenosti i prirodne ljepote. Boemski valovi idealni su za svakodnevne i večernje prigode, pružajući dojam ležernog luksuza.

Jesen/zima 2024. sezona je koja slavi individualnost i kreativnost. Od vibrantnih naglasaka na očima do dramatičnih trepavica i teksturalnih frizura, ovi beauty trendovi inspiriraju eksperimentiranje i izražavanje osobnog stila. Bez obzira na to koji trend odaberete, glavno pravilo je biti odvažan i slobodno se izraziti kroz svoj izgled.

Novi jesenski trend sportskog luksuza: Ragbi majice nose se uz suknje, haljine, hlače...
Zašto je u političkom svijetu važno što nosi Kamala Harris? Evo što se iščitava iz njezinih modnih odabira
Arhitektica čiji stil obožavamo u savršenom stajlingu: Hlače kradu pozornost, a cipele daju dozu chica

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".