Parižanka na izletu u Švedsku

Kolekcija Isabel Marant stigla je u H&M-ove prodavaonice 14. studenoga. Francuski chic s uzbuđenjem očekivao je sve ljubiteljice mode . To jedna od najuzbudljivijih suradnji koje je ta kuća ostvarila.
Vidi originalni članak

Isabel Marant, rođena Parižanka, poznata je po boemskoj estetici i zadnjih nekoliko sezona svojim kolekcijama redovito inspirira asortiman high street brendova. Sportski i etno u isto vrijeme možda nije opis komada iodjeće koji biste se na prvu loptu odlučili kupiti, no kad je riječ o toj francuskoj dizajnerici, mnoga pravila padaju u vodu. Isabel s lakoćom predviđa trendove, a toga je svjestan i švedski high street div H&M, koji je u studenom 2014. godine objavio suradnju upravo s njom. Prodavaonice H&M-a diljem svijeta,  njih otprilike dvjesto i pedeset, bile su upotpunjene sa prekrasnim komadima odjeće koju potpisuje Marant. I među domaćim fashionisticama je poraslo je uzbuđenje zbog navedene suradnje te se francuski chic s nestrpljenjem očekivao i kod nas.

Njezini prethodnici u suradnjama s H&M-om su brojni. Primjerice, Anna Dello Russo osvojila je Hrvatice svojim nakitom, torbicama i štiklama, no ona je bila samo jedna od cijelog niza dizajnera koji su radili kolekcije za tu kuću. Prethodili su joj velikani Alber Elbaz, Karl Lagerfeld, Donatella Versace i mnogi drugi majstori visoke mode.

Isabelin boemski dizajn poručuje ženama kako ne trebaju uvijek biti pretjerano sređene da bi se dobro osjećale. Zaista, dovoljno je nabaciti high top tenisice sa skrivenom petom kojima je Marantova osvojila svijet, sivu pamučnu vesticu, kožne hlače i osjećati se kao najpoželjnija žena u gradu. Za high street lanac dizajnirala je komade koje smatra ključnima u ormaru svake žene, ali i redizajnirala neke omiljene printeve iz prošlih kolekcija.

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".