Slavonci Iva i Ivan bajkovito vjenčanje organizirali su u štali: 'Danas se više ništa ne mora raditi po nekakvim pravilima'

Ivan i Iva par su iz Slavonskog Broda koji je seosko imanje pretvorio u vjenčanje iz snova
Vidi originalni članak

Ivan Šipoš i Iva Kekez upoznali su se tamo gdje su i okrunili svoju priču - na vjenčanju. Kako se Iva i inače bavi fotografiranjem vjenčanja, u srcu sezone, jednu subotu, došla je fotkati vjenčanje na kojem se Ivan pojavio kao drugi snimatelj. To su bili njegovi snimateljski početci budući da je inače profesor hrvatskog jezika i pedagog. Kliknuli su odmah, a pronalazak zajedničkih tema, kako na privatnom tako i na poslovnom planu, nametnuo se spontano. 

Ono što je zanimljivo, Iva i Ivan zapravo su oboje učiteljske struke, no spojio ih je taj drugi hobi – posao. 

- Dovoljno je reći da je te godine sezona vjenčanja završila s jednim parom više, već onako lagano u tandemu Iva&Ivan - komentirala je Iva. 

Nakon četiri godine odlučili su početi živjeti zajedno, a ubrzo nakon toga i kupiti stan. Iva, kako kaže, nikada nije bila tip za prosidbu ispod Eiffelovog tornja ili nekakav spektakl s ružama, a Ivan ju zaprosio nakon što su kupili stan i oboje bili u kućnim ogrtačima u njihovom, sada zaista njihovom, dnevnom boravku. 

Nekoliko mjeseci kasnije počeli su planirati vjenčanje i vrlo brzo odlučili da će sve što mogu organizirati i raditi sami. 

- Znala sam što želim i znala sam da to nema u gradu u kojem živim. 20km od grada pronašli smo seosko imanje u kojem sam vidjela potencijal da bude dekorirano malo drugačije i neobičnije nego što je to kod nas. Iskreno ću reći da, kad smo par mjeseci prije vjenčanja šetali imanjem i gledali prostor gdje ćemo imati okupljanje, obred i večeru, čak je i Ivan govorio da ne vidi kako će ovo ispasti kako sam ja to zamislila. No nisam se dala - priznaje mladenka. 

Godinu prije vjenčanja Iva je počela polako kupovati detalje -  svijećnjake, vaze, stoljnjake, naručila luk za obred kod stolara itd. 

- Vodila sam se nekakvom bijelo-crno-zlatnom kombinacijom u svemu i tako je i na kraju i bilo. Ono što sam znala je da ne želim klasične revere i to mi je zadavalo problem dok nisam našla jednostavne, a efektne, crne narukvice za žene i zlatni broš za muškarce - ispričala nam je. 

Osim toga, Ivan i Iva intenzivno su pratili i trendove u vjenčanjima izvan Hrvatske, a za oko im je posebno zapeo neonski znak koji su odlučili imati pod svaku cijenu i koji im je na kraju stigao iz Hong Konga. 

Dekoracija i cijela organizacija Ivi je, kako kaže, bila puno bitnija nego ono što će na vjenčanju odjenuti, tako da oko toga nije puno ni ‘’dramila’’. 

- Odlučila sam se za jednostavnu slip vjenčanicu, čisto bijelu, a kasnije sam s krojačicom došla na ideju još jednog dijela vjenčanice koji ću odjenuti za obred. Vjenčanicu sam šila u osječkom Studiju Gray i jako sam zadovoljna.  Uz vjenčanicu sam odjenula crne Steve Madden sandale. Crna je možda neobičan odabir, no budući da mi je najdraža boja, nisam slušala sugestije poput "ti si mladenka", "to je vjenčanje", i ostale 'moraš!' savjete, pa nisam odustajala ni od crnog laka na noktima, niti od crne vrpce na buketu - priča mladenka. 

Ivan se također odlučio za klasično crno odijelo koje je šivao u IK studio design

No, na fotografiranju koje je bilo mjesec dana nakon vjenčanja, mladenci su zamijenili boje i outfite podigli na drugu razinu. Iva je odjenula crnu slip haljinu i kaubojske čizme, a Ivan je pak nosio bijeli sako

Dan vjenčanja bio je sve samo ne tipičan za slavonske običaje. Probudili su se zajedno, doručkovali i počeli se spremati. 

Na imanju gdje je bilo vjenčanje okupili su se naši najbliži prijatelji, a obred je bio u štali.  

- Kasnije smo se preselili u salu u kojoj je svirao Zodiac bend. Svu dekoraciju, svaki detalj, čak tanjure, salvete, menije i sve sitnice, postavili smo sami u petak prije vjenčanja uz pomoć naših najbližih prijatelja. Za sav foto i video materijal zaslužni su naši prijatelji Matija Vuri (Ladies and Gentlemen weddings) i Donald Jedvaj - prepričava Iva. 

Budući da su i sami neprestano na vjenčanjima i provode cijeli dan uz mladence, često ne samo kako bi zabilježili njihove najljepše trenutke, nego kako bi ih i opustili, nasmijali, popravili frizuru, kravatu ili samo dali osmijeh podrške, Iva i Ivan zaključuju samo jedno – radite vjenčanja za sebe i po svome.

- Danas se više ništa ne mora raditi po nekakvim pravilima, ne postoji boja koju morate ili ne smijete odjenuti, pogotovo ako je vama najdraža, a ono što će zasjeniti sve boje i najsjajniju dekoraciju su vaše emocije koje ćete prenijeti jedno na drugo i na sve one koji su uz vas na jedan od najljepših dana u vašem životu - dodaje Iva. 

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".