Ovo je 10 najpopularnijih tenisica u 2020., nije iznenađenje koji je model zauzeo prvo mjesto

S obzirom na popularnost dokumentarca "The Last Dance", ne čudi velika potražnja za modelom Nike Air Jordan 13 Retro Flint koji se našao na prvom mjestu
Vidi originalni članak

Modna tražilica Lyst i resale platforma StockX su se udružile i zajedno rangirale najpopularnije tenisice u 2020. Lista je napravljena na temelju pretraživanja na Lystu, kao i prodaje putem SockX-a. Kad je riječ o brendovima, listom definitivno dominira Nike, a nakon pet godina, Adidasove Yeezy Boost 350 ne nalaze se na prvom mjestu. 

Na 10. mjestu nalaze se Nikeove Jordan 1 Retro High NC to Chi Leather tenisice, koje su se u prošloj godini prodale više od 30 tisuća puta. Deveto su mjesto zauzele Nike Space Hippie 03 Vast Grey Hyper Crimson, održivi model tenisica koji se prodavao čak i po dvostruko višoj cijeni od početne. Inače, na Lystu potražnja za održivim modelima tenisica raste iz godine u godinu pa je tako ove godine porasla za 89%. 

Osmo mjesto zauzele su New Balance tenisice, točnije model 992 Joe Freshgood No Emotions Are Emotions. Kad je predstavljena suradnja s Joeom Freshgoodsom, porasla je potražnja za modelom 992, i to čak za 1303%. Na sedmom mjestu nalaze se Adidas Yeezy Bost 350 V2 Carbon koje su predstavljene početkom listopada, a postale su Yeezy tenisice koje se u 2020. prodaju najbrže. Samo u prva dva tjedna listopada, na StockX-u je prodano više od 15 tisuća pari. Šesto je mjesto zauzeo Nikeov model koji je rezultat njihove suradnje s Grateful Deadom - Nike SB Dunk Low Grateful Dead Bears Orange

Na petom se mjestu nalazi jop jedan Nikov SB Dunk Low model, ovog je puta riječ o Ben & Jerry's Chunky Dunky modelu, nastala u suradnji s američkim proizvođačem sladoleda. Model je bio inspiriran upravo sladoldom, a prosječna resale cijena bila je 1600 dolara, iako je originalna cijena bila višestruko niža, stotinjak dolara. I na četvrtom se mjestu našao Nike SB Dunk Low model, nastao u suradnji s Travisom Scottom. Riječ je o modelu s početka 2000., koji je doživio veliki comeback, pa je potražnja za njim između veljače i ožujka porasla za 443%. 

Na trećem je mjestu model koji je rezultat sportsko-dizajnerske suradnje - Nike Air Jordan 1 Retro High Dior kojeg krasi monogram francuske luksuzne modne kuće. Resale cijena bila je čak 2000 dolara, a ovo je najskuplji model tenisica u 2020. Na drugom se mjestu nalazi još jedan model koji ima dizajnerski predznak, Nike Air Jordan 4 Retro Off-White Sail. Virgil Abloh radio je na ekskluzivnim ženskim tenisicama, a ovo se smatra i najpopularnijim Off-White predstavljenjem u 2020. 

Na prvom se mjesto nalaze Nike Air Jordan 13 Retro Flint koje su zauzele prvo mjesto zahvaljujući dokumentarnom filmu "The Last Dance". U prvom mjesecu predstavljanja prodano je čak 40 tisuća pari, a iz StockX-a kažu kako je riječ o najprodavanijim tenisicama u njihovom povijesti. Na Lystu je potražnja za ovim tenisicama porasla za 169 posto, piše Fashion United.

Crveni kaput, neobične čarape i "potfrknute" traperice: Outfit ovog gospodina pravo je osvježenje na špici
Agentica za nekretnine u odvažnim čizmama: 'Smatram da nije ženstveno nositi glomazne tenisice i robusne čizme'
Par čiji je stil izvrsna inspiracija ako volite klasiku: Oboje su modeli, blistaju čak i u najjednostavnijim outfitima
Vinkovačka znanstvenica u Njemačkoj o godini iza nas: 'Trčanje me spasilo od nervoze i čekanja'

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".