Ove torbice oduševljavaju svojim dizajnom, kvalitetom te jedistvenošću!

Jeste li već zapazili rad mlade dizajnerice Lucije Vrcić?
Vidi originalni članak

Ako ste ljubiteljice unikatnih torbica, a k tome volite podržati mlade dizajnere, sigurni smo da vam nisu promakle torbice Lucije Vrcić. Mlada je dizajnerica završila Tekstilno - tehnološki fakultet u Zagrebu i već nekoliko godina uveseljava brojne dame svojim zanimljivim dizajnom. Uskoro će se predstaviti na FloraArt sajmu na Bundeku te na Modamo Festivalu dizajna i umjetnosti u Sarajevu, a to tad njezin rad možete pratiti na Facebooku i Instagramu

Pročitajte što nam je rekla o svom radu!

Odakle ideja za dizajniranjem torbica?

Prvotna ideja je bila torbica jednostavnog oblika , ali da je površina interesantna. Budući da su me uvijek privlačile ribe kao zanimljiv oblik s bezbroj ideja, odlučila sam se na torbicu u obliku ribe. Među prvih pet torbica koje sam napravila bile su Torbica Riba, Tigar, Panda, Sova. Dakle, jednostavan oblik, ali u isto vrijem,e jako dinamična torbica s detaljima ljuskica, resica i sl.

Gdje dobivaš ideje i inspiraciju?

Ideje i inspiraciju najviše crpim iz biljnog i životinjskog svijeta.

Kakve materijale upotrebljavaš u izradi?

Torbice su od prave kože.

Koje bi priznanje izdvojila kao najdraže?

Sudjelovanje na Modnom Ormaru 2008. godine, na kojemu sam osvojila 3. mjesto na natjecanju za mlade dizajnere. Naravno, tijekom dosadašnjeg rada, bilo je i prvih mjesta, ali ovo mije bilo prvo sudjelovanje i predstavljanje publici, tako da je ostavilo vrlo jak utisak na mene.

Kako je u Hrvatskoj baviti se modom, može li se od tog živjeti?

Hm...N e mogu reći da je jednostavno, ali kada se orijentirate na jedan prozvod ili vrstu prozvoda kojeg usavršite i ulažete u posao, vjerujete i volite to što radite, može se živjeti od toga.

Planiraš li širenje na inozemno tržište?

Za sada se radi samo putem web shopa u suradnji sa MODAMO ekipom, prva destinacija je švedsko tržište. Suradnju sam ostvarila i sa dućanom u SAD-u i, naravno, prostor bivše Jugoslavije.

Što je kod nas potrebno za uspjeh i za probijanje na tržište?

Kvalitetan proizvod i dobra reklama.

Kakve torbice tvoje klijentice najviše vole i naručuju?

Među omiljenima su Torbica Riba te Torbica Leptir.

Koliko je potrebno za izradu jednog modela i tko sve sudjeluje u tome?

Za izradu torbice potrebno je između tri i pet sati, ovisno o modelu. Za sada u tome sudjeljujem ja, a kada je povećan opseg posla brat, frendica , dečko...

Kako izgleda proces izrade torbice?

Najprije se iskroje svi potrebni dijelovi (glavna koža, podstava, međupodstava,ljuskice). Zatim slijedi ljepljenje, redanje ljuskica (stvaranje oblika riba, leptira i sl. ),sastavljanje torbice, brušenje rubova, farbanje rubova, kontrola i pakiranje.

Kako su izgledali tvoji početci?

U početku nije baš sve išlo glatko. Išla sam na raznorazne sajmove, koji katkad nisu prošli po mojim očekivanjima. Uz potporu države uspjela samotvoriti obrt i kupiti osnovne strojeve koji su potrebni za rad. U nekih četiri godine uspjela sam pridobiti ženska srca, bez kojih naravno ne bih postigla ovo što imam danas te stvoriti sebi posao koji volim.

Imaš li u planu proširiti ponudu?

Ponuda se stalno širi, uvijek je prisutan i neki novi model torbice.

Na koji od radova si najponosnija?

Na Torbicu Ribu :D

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".