Ovaj preslatki dječak sa sindromom Down pravi je model, a već su ga prepoznali Primark i Amazon

Rio je pravi mali borac, ali i model koji budi nadu svakom djetetu s poteškoćama
Vidi originalni članak

Skoro dvogodišnji dječak Rio rođen je sa sindromom Down, problemima s disanjem i cijelim nizom zdravstvenih problema zbog kojih je odmah nakon rođenja morao ostati u bolnici 45 dana. 

U tom razdoblju morao je operirati perforaciju crijeva, a otkrili su i kako mu dišni sustav nije dovoljno razvijen te da može disati samo kroz otvor od dva milimetra. Međutim, mališan se uspješno izborio sa svim problemima. 

S početkom ove godine prijavljen je u Zebedee Management, agenciju specijaliziranu za nešto drugačije modele. Veliku priliku u njemu prepoznali su u Primarku, pa je tako Rio postao njihov model, a tom neodoljivom osmijehu nije mogao odoljeti ni Amazon, konkretnije Amazon Smile. 

Amazon Smile je karirativna tražilica u sklopu Amazonove shopping platforme koja donira 0,5% od ukupnog iznosa nekoj udruzi koju sami odaberete, a za Rija je to The Grand Appeal, udruga u sklopu Dječje bolnice u Bristolu, gdje je rođen i liječen. 

Riovi roditelji ne mogu biti ponosniji na uspjeh svog mališana te su za Metro.co.uk izjavili kako je ovo pravo olakšanje jer su im u početku dane najgore prognoze, a ovime žele otvoriti vrata svima poput njega i dati im do znanja da zaista mogu napraviti promjenu u svijetu. 

- Jako smo ponosni na Rija. Prekrasno je vidjeti djecu s poteškoćama predstavljenu kroz ovaj oblik oglašavanja. Kao i svi roditelji, samo želimo da je Rio sretan i da se osjeća uključenim, a mi ćemo biti uz njega. Nadamo se da će Rio pokazati drugoj djeci da su bez obzira na svoje mogućnosti posebni i da mogu postići predivne stvari - izjavila je Riova majka. 

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".