Ova riječka liječnica osvojit će vas osmijehom i savršenim stilom

Moda je njezina strast
Vidi originalni članak

Gabrijela Sopta Primorac, 31-godišnja specijalizantica ginekologije i doktorantica na Biomedicini u Rijeci, žena je koju ćete definitivno primijetiti u mnoštvu. Manekenske građe, elegantnog, ženstvenog stila, ova Rapčanka plijeni pažnju energijom koju ima. 

Kada te čovjek vidi, vjerojatno bi krivo pretpostavio da si iz modnog biznisa... Ti si zapravo liječnica. Reci nam malo o svom poslu, čime te medicina privukla da joj se posvetiš?

Hvala na komplimentu, zaista volim modu, ali mi je medicina stvarno nešto u čemu sebe vidim od malih nogu. S obzirom na to da mi je i majka liječnica, medicina mi je oduvijek bila bliska i znala sam što želim raditi u životu. Veseli me rad s ljudima i najveće mi je zadovoljstvo pomoći drugima. Mogla bih se pjesnički izaziti i reći kako mi to hrani dušu. Nisam oduvijek razmišljala o ginekologiji kao specijalizaciji, to je nešto što se spontano dogodilo u trenu i presretna sam sa svojim odabirom na kojeg je utjecao i moj suprug. Tek kada sam došla na specijalizaciju, uvidjela sam koliko je to lijepo zanimanje i našla se u tome. Divno mi je raditi sa ženama i radujem se što ću se u budućnosti, nakon završene specijalizacije, moći više posvetiti preventivnim programima brige za žensko zdravlje. Imam zaista puno planova za budućnost što se posla tiče, dok trenutno u bolnici uživam u raznolikosti toga posla. Ginekologija, kirurgija, rađaonica, patologija, trudnoća, humana reprodukcija..

Radiš puno sa ženama, što si o ženama najviše naučila?

Naučila sam da lijepa riječ, suosjećanje i razumijevanje, pa i osmijeh može uljepšati ginekološki pregled. Kod nas u bolnici je uvijek sve užurbano, ali je vrlo bitno izdvojiti vrijeme za pacijentice i objasniti im problematiku te pružiti oslonac pri težim dijagnozama. Žene to jako cijene. Svaka žena i njezina problematika su posebne pa tako i sam pristup uvijek mora biti individualiziran.

Idemo sad malo o modi. Koje cure u Hrvatskoj, a koje vani po tvom mišljenju imaju najviše stila?

Hm... Teško mi je na to odgovoriti jer, prelistavajući recimo Instagram, vidim da ima zaista puno djevojaka koje imaju poseban, ženstven i maštovit stil, no u Hrvatskoj mi Ljupka Gojić Mikić ima nekako najmaštovitiji, dok mi je vani uvijek br. 1 Olivia Palermo. Ali, ponovno napominjem, ima zaista puno žena s dobrim stilom. Osobno volim maštovitost i neizostavna mi je profinjenost i ženstvenost u stilskom izražavanju.

Koja boja u tvom ormaru prevladava?

Mislim da mi to ovisi o godišnjem dobu i raspoloženju. Volim stilski dobro iskombinirati boje tijekom cijele godine. Trenutno sam u sedmom mjesecu trudnoće i nosim curicu, a najviše mi se nosi svjetloplava i zelena boja te u zadnje vrijeme trpam ormar s haljinama u tim nijansama.

Trošiš li puno na odjeću, obuću, modne dodatke? 

Pa mislim da trošim dosta na robu, a pogotovo na modne dodatke, cipele i torbice. Iz djetinjstva vučem i ljubav prema umjetnosti pa danas, kada više ne slikam i rijetko sviram klavir, svoj umjetnički dio izražavam kroz modu i kombiniranje krpica. Volim kvalitetne i dobre odjevne predmete, a to onda ima i svoju cijenu. 

Gdje većinom kupuješ? Koji su ti brendovi dragi? Znam da imaš super šnajdericu... Reci nam malo o tome.

Kupujem svugdje pomalo. U zadnje vrijeme preko interneta sve više. Najviše volim kupovati na putovanjima, a, kad imam vremena, odem do susjedne Italije, tamo uvijek nešto nađem i usput popijem capuccino sa svojom vjenčanom kumom. S njom mi je shopping najbolji. Od brendova preferiram Dolce&Gabbanu, Valentino, Max Maru i Gucci. Dobro ste upućeni, puno odjevnih predmeta izrađujem kod riječke dizajnerice koja dobro razumije ono što volim i što želim. Većinom sama osmišljavam modele i biram materijale, dok mi ona to izvrsno izrađuje i savjetuje me od kombinaciji modela i materijala - na taj način njegujem neki svoj stil. 

Koja ti je najstarija stvar u ormaru? Najskuplja? Najdraža?

Iskreno, za stvari se ne vežem, ipak su to samo stvari, tako da ne znam koja mi je  najstarija. Najskuplja je vjerojatno jedna bunda koju nosim samo u posebnim prilikama. Dragih stvari imam više. Volim haljine po mjeri, sve su mi srcu drage i svoje Valentino rockstud bež štiklice jer ih često nosim i podižu svaku kombinaciju.

Što si posljednje kupila?

Prekrasnu plavu svilu za izradu nove trudničke haljine.

Koliko često pomisliš da nemaš što obući?

Pa u zadnje vrijeme rijetko, češće je pitanje u što još mogu stati. :)

Cipele ili torbice? Zašto?

I jedno i drugo, ali su mi torbice mrvicu draže jer mi duže traju.

Znaš li koliko cipela imaš u ormaru? 

Ne znam, nisam brojala. Zna li to uopće ijedna žena?

Kada bi morala opisati svoj najčešći styling, nešto u čemu se najugodnije osjećaš, što bi to bilo?

Midi štiklice ili Stella Mccartney cipelice s visokim džonom, široke lagane haljinice s nekom dragom mi torbicom i, kao točka na "i", sve usklađeno sa sunčanim naočalama. 

Što bi iste sekunde kupila da novac nije u pitanju? 

Definitivno najbolji ultrazvuk na tržištu.

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".