Outfiti u seriji "Inventing Anna" pričaju svoju priču: Kostimografkinje otkrivaju što Anna nosi i kako su stajlinzi nastali

Ako još niste pogledali seriju, upozoravamo da tekst može sadržavati spoilere.
Vidi originalni članak

U drugoj epizode nove Netflixove serije iza koje stoji Shonda Rimes, Inventing Anna, koja prati uspon i pad Anee Delvey, njujorške prevarantice čiji lik tumači Julia Garner, Anna s dečkom spontano putuje na Ibizu kako bi se ukrcala na jahtu prijatelja na nekoliko dana.

Dolazi u pripijenoj crvenoj haljini s potpisom Alexandera McQueena, svilenim šalom oko glave, predimenzioniranim sunčanim naočalama te Dior torbom s izvezenim vlastitim imenom. Vogue tako piše da "iznimno glamurozna odjeća pokazuje što možete kupiti novcem stečenim prijevarom, pod uvjetom da prevarite dovoljno Njujorčana". 

Ako još niste pogledali seriju, upozoravamo da tekst može sadržavati spoilere. Vjerojatno ste čuli priču o Anni Delvey, rođenoj Sorokin, koja je 2019. osuđena zbog optužbi za pokušaj velike krađe, krađu drugog stupnja i krađu usluga. Od 2013. do 2017. uvjeravala je elitu Manhattana da je njemačka nasljednica pa je varala banke, hotele i poznanike dok je prikupljala sredstva za Zakladu Anne Delvey, centar suvremene umjetnosti iz njezinih snova. Pritom su veliki računi ostali neplaćeni - novac prijateljima nikad nije vratila. Prošle je godine odslužila svoju kaznu, a trenutno čeka deportaciju u Njemačku. 

Ako se predstavljate kao njemačka nasljednica, morate se tako i odjenuti. Iza kostimografije u seriji stoje Lyn Paolo i Laura Frecon, a svoje istraživanje za stajlinge napravile su tako da su zaronile duboko u Delveyin Instagram račun, gdje je često objavljivala fotografije svojih dizajnerskih komada.

- "Guglale" smo i uhodile prijatelje koji su bili označeni na njezinim fotografijama i pokušali osmisliti svaki stajling da bude što vjerodostojniji. Čak smo rekreirali i malu crnu bomber jaknu koja je spomenuta u članku Jessice Pressler i koju je često nosila - rekla je Frecon za Vogue. 

Delveyin modni odabir evoluira tijekom serije kako bi se istaknuo njezin karakter. Kao ljubiteljica njujorške ulične mode, Annin stil u počecima je mladenački. Nosi Dolce&Gabbana odijelo s cvjetnim uzorkom, a garderoba se počinje mijenjati kako se Delvey infiltrira u glamurozniji krug i visoko društvo. 

- Stil joj postaje konzervativniji, da je ozbiljnije shvate u poslovnom svijetu - kaže Paolo za Vogue. Odlučili su je odjenuti u diskretniju odjeću luksuznih brendova poput Oscara de la Rente, Chanela, Givenchyja, Prade, Guccija, Valentina i Celine. Projekt je, kažu kostimografkinje, bio iz snova, i za njih i za Juliju Garner koja je uživala u isprobavanju dizajnerske odjeće. 

U međuvremenu, za zreliju Delveyjinu fazu, inspiracija su bile njujorške "ladies who lunch". Sve je usklađeno, nakit i manikura odgovaraju sakou, pričaju kostimografkinje i dodaju da su imali mnogo modnih opcija, a prijatelje iz svijeta mode su zamolile da im daju one komade koji još nisu izašli.

Dodale su da je ključnu ulogu imao članak novinarke Pressler koji im je pomogao dokučiti što je Anna uistinu nosila.

- Jessica je bila od neprocjenjive važnosti za istraživanje, čak znamo što je Anna nosila kad je uhićena (Chanel). Toliko smo istraživali, samo pokušavaju shvatiti tko je ona. Mislim da je to i poanta serije; nitko zapravo ne zna tko je Anna - zaključile su za Vogue. 

Ni stilist i društveni kroničar nije odolio it čizmama sezone: 'Kupujem online i na rasprodaji jer povoljno nađem stvari koje nitko ne želi'

Jakna koja će obilježiti proljeće izvrsno stoji zgodnoj građevinarki: 'Često kombiniram sportske i elegantne komade'

Hit torba, traperice, upečatljiva jakna... Ne znamo što nam je bolje u još jednom besprijekornom izdanju Ive Radić

'Predsjednik ima poslovni stil koji poštuje klasično odijevanje, a stil prve dame uglavnom se vrti oko ženstvenih komada'

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".