Ormar Lane Puljić: Kod mene svaka stvar mora imati neki poseban detalj ili moment

Sakoi su joj moderni i 'oversized', a haljine fluidne i ženstvene. Obožava otvore na leđima, a ono što poželi nositi jednostavno si - napravi. Jedna je od dizajnerica koje nose vlastiti dizajn
Vidi originalni članak

Modna dizajnerica Lana Puljić, ujedno vlasnica brenda Lokomotiva, pustila nas je u svoj ormar te predstavila omiljene komade. Uglavnom nosi ono što osobno sašije i osmisli, jedna je od dizajnerica koja izgrađeni vlastiti stil, koji paše uz ono što predlaže i svojim klijeticama.

- Svoj stil bih opisala kao eklektičan, iako ponekad nerado koristim taj termin, ali mislim da ga zapravo najbolje opisuje. U mom ormaru se može naći svega i svačega - naglasila nam je Lana.

Garderoba joj se zapravo najviše sastoji od stvari koje sama konstruira.

- To je jedna od prednosti mog znanja, da imam mogućnosti sama si napraviti ono što zaista želim nositi - priznaje.

Zadnjih par godina dosta nosi odijela, dakle u njezinu se ormaru danas nalazi puno 'tailoringa'.

- Ipak, i dalje volim haljine, što je očito u mom svakodnevnom odijevanju, mislim da ih je lako nositi i kombinirati. A obožavam i ključne komade koji su jako upečatljivi. Najčešće ih kupujem online ili na putovanjima, uvijek izgledaju posebno, često me i inspiriraju u dizajnu - otkriva Lana.

Lana je za nas izdvojila neke od favorita.

Ima omiljene kapute koje si sama radi, nekima se rado vraća.

- Tu su moja najdraža tri kaputa. Jedan je lagano oversized i idealan za sadašnje ne tako niske temperature. Volim i crni strogi kaput super je i za izlaske, savršeno oblači za sve prigode. Obožavam i ovu 'kravicu' kaput, koji baš podiže raspoloženje, osjećam se fantastično kad ga nosim - navela je.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Voli i kratke jakne bomberice koje sama radi, a ima i jednu kao suvenir s putovanja, iz Las Vegasa.

Favoriti su joj i baloneri, smatra da oni moraju biti u svakoj garderobi.

- Imam jedan krzneni crni te drugi u jakoj pink boji, sa zelenom podstavom. S tim balonerom ne možeš biti loše, to je eksplozija dobrog raspoloženja - ispričala nam je.

Posebno mjesto imaju odijela.

- Volim ih dizajnirati, super su od jutra do mraka. Izdvojila sam favorite - tu je jedan oversized crni sako i uvijek je super kad trebam nešto za prebaciti. Malo je deblji pa i grije. Savršeno mi je i odijelo s kratkim prslukom, u mojoj omiljenoj rozoj boji -  otkriva.

Tu je i bijelo odijelo s otvorenim leđima - Lana često otvara leđa u dizajnu, to je za nju jedan od stiski omiljenih poteza. Za nju je to odličan primjer hibrida masculine i feminine.

Ima niz blejzera, jedan od njih je vintage, kupila ga je na studiju u Lonndonu te ga dekonstruirala i upcyclala na neki cool način.

Što se tiče haljina, kad je bila mlađa doslovno je živjela u njima, no sada je ipak sklona i hlačama.

- Obožavam negliže haljine, dugačke su, fluidne i s bretelama. Tu je i jedna prozirna haljina, jako je seksi, no treba nešto imati i ispod. Volim i haljinu s pliseom na leđima, predivna je i ženstvena. Što se tiče cipela, fora mi je haljine nositi na nešto neočekivano, kao što su čizme - otkrila nam je Lana.

Nosi i traperice s raznim perforacijama, a osim što ih i inače radi po mjeri, osjeća se u njima moćno. Za kraj - dodala je i hoodie, koju je radila u suradnji sa studiom gdje vježba, kako bi stilu dala sportivo moment.

Nakon operacije Kate Middleton dugo nismo vidjeli u javnosti pa smo se prisjetili njezinih najboljih kombinacija
Hlače kakve nosi zgodna dama ne bi svatko znao isfurati, no uz klasične komade njoj stoje kao salivene
Genijalna bunda, trendi čizme i baš cool torbica: Prepišite modnu ideju dame čiji je stil nepogrešiv

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".