Ona je prava street style zvijezda: "Za ljude bez stila trendovi su samo kao ortopedsko pomagalo!"

Od ovog tjedna Divinom timu pridružio se i Goran Čižmešija s editorijalom "Baš sam uvijek diva!", a prva na redu je Danira Senjak
Vidi originalni članak

Stil Danire Senjak jedan je od onih koje u gradu ne možete ne primijetiti. 27-godišnja inženjerka elektrotehnike uvijek je sređena od glave do pete, a njezin stil odlikuju elegancija, dašak francuskog chica i inspiracijama ikonama stila poput Jane Birkin. 

Upoznajte je kroz fotoobjektiv Gorana Čižmešije! 

Reci nam ukratko koji stil preferiraš, boje, odjevne predmete?

Svoj stil bi teško mogla jednoznačno definirati budući da se odijevam ovisno o raspoloženju. No, mogu reći da je to mladenačka elegancija s primjesama rock chica. Svakako je na moj stil utjecala i činjenica da sam velika frankofilka. Najviše kombiniram crno, bijelo, crveno i sivo. Volim volumiozne haljine i duge vunene kapute muškog kroja. Volim kontrast nježnog i strogog pa se sukladno tome nikada ne oblačim jednolično – na meni uvijek postoji neki detalj s kojim sve razbijem.

Što misliš o street styleu? Je li uspio visoku modu učiniti dostupniju/poznatiju širokim masama?

Apsolutno. Street style je pravi odraz modne kulture nekog grada s visokom modom kao neiscrpnom inspiracijom. No, isto tako zna biti preplavljen tekućim trendovima pa ću u tom slučaju reći da su trendovi samo ortopedsko pomagalo za ljude bez stila.

Koliko ti treba da osmisliš kombinaciju? Dogodi li ti se ikad da pomisliš "ja nemam što za odjenuti"?

Inače sam zaista brza u spremanju (u glavi uvijek imam neku viziju) no postoje dani kada stojim ispred ormara u cipelama i poželim obući samo baloner jer mislim da mi taj dan baš ništa ne stoji i kako naravno uvijek nešto nedostaje na pretrpanim policama.

Koje dizajnere/brendove voliš? Tko su ti stilske inspiracije (ako ih imaš)?

Najviše kupujem high street brendove (Zara, Mango i Naf Naf) no ponekad si priuštim i neki konkretniji komad u skupljim dućanima (kaput ili torbicu). U zadnje vrijeme me posebno oduševio pariški brend 27 Quai De Seine koji uz izrazitu kvalitetu totalno odgovara mom stilu. Dosta toga još uvijek posuđujem od mame (smijeh) a često se zaputim i na Hrelić. Volim jednostavni rock chic Kate Moss, romantiku Jane Birkin i stilske inspiracije s ulica Pariza sa instagram profila Style Seconds.

Kupuješ li planski ili impulzivno?

Nikada ne kupujem planski (osim čarapa). Kupujem onda kada mi nešto zapadne za oko i naravno uopće mi ne treba. No, u zadnje vrijeme se trudim barem prespavati i hladne glave donijeti odluku.

Cipele ili torbe? Zašto?

Postoji li teže pitanje? Možda ipak cipele. Uvijek prvo obučem cipele pa na osnovu njih slažem outfit. Također, kod drugih ljudi uvijek prvo zamijetim cipele. Osobno se najbolje osjećam u klasičnim salonkama.

Što nosiš na fotkama za Divu? 

Za ovo snimanje sam odabrala kombinacije koje zaista nosim i koje bi bile najbolji odraz mog stila. Uz trapezice iz Zare sam kombinirala bundu od umjetnog krzna istog brenda te kožni vintage šešir. Sve sam to upotpunila crvenim lakiranim salonkama iz Zare, vintage Kelly torbicom i bijelom volumioznom košuljom iz suradnje H&M-a sa Maison Margielom. S tim stylingom mogu s frendicama u šetnju ili kino.

Malo više pariškog duha unijela sam u kombinaciju s bijelom kožnom suknjom iz 27 Quai De Seine Paris, točkastom prozirnom košuljom Naf Naf, vintage maminom plišanom jaknicom i salonkama iz ShoeBoxa koje podsjećaju na legendarni Blahnikov model. U takvom outfitu bi jela kroasane u Cafe de Flores.

Sivom kariranom suknjom visokog struka iz Zare dala sam malo ozbiljnosti poslovnom outfitu te ga malo ublažila narančastom kašmir vestom iz Naf Naf-a. Preko toga sam ležerno prebacila vuneni kaput iz Manga i torbicu sa Ebay-a. Da sam i poslovno odvažna dala sam do znanja fora salonkama s natpisima iz Zare i svojom starom news boy kapom kupljenom u Parizu na placu.

Na poslovna druženja volim nositi svoje široke crne hlače iz Manga, nježnu bijelu košulju širokih rukava iz Stradivariusa i strogi crni vuneni kaput muškog kroja iz opet iste H&M suradnje. Kako ne volim biti dosadna, crno-bijelu klasiku sam razbila vintage beretkom i crvenom Hermes maramom. Salonke iz Shoe Boxa su dale dozu elegantnog seksipila.

Što trenutačno radiš? Koji su ti hobiji, kako provodiš slobodno vrijeme, što te veseli itd.

Trenutačno radim u jednoj IT kompaniji koja se bavi razvojem kompleksnog softvera. Unatoč takvom profesionalnom razvoju veliki sam kreativac koji uživa u pisanju, čitanju, glazbi i putovanjima. Često planinarim, trčim i meditiram. Posebno me vesele me druženja uz vino i hranu s dragim osobama no ponekad me najviše veseli krznena dekica i stare sezone Seks i grada.

Najdraži predmet u ormaru mi je...

Kratke Levis hlačice od jeansa visokog struka. Inače, to su mamine hlačice iz vremena kada je ona bila mojih godina i sada su totalno vintage. Njoj još uvijek nije jasno kako mi ne dosade i kako se nisu raspale.

Omiljeno jelo/piće...

Pobornik sam mediteranske kuhinje pa tako jako volim ribu i morske plodove. Obožavam sireve i miris tartufa. Sve uredno zalijevam vinom.

Omiljeni emoticon...

Onaj što plače od smijeha jer non stop valja fore.

Moj Instagram/Facebook profil ima najviše fotki...

Mojih modnih izričaja, prirode i hrane. I da, Sergea Gainsbourga i Jane Birkin.

Opiši se u 5 emotikona!

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".