On je zvijezda špice, a kaže: "Hrvatima za stil dajem ocjenu dobar, uz neopravdani iz osobnog stila"

Mario može biti odlična inspiracija svakom frajeru, bez obzira na to radi li se o ležernim ili poslovnim outfitima. Izvrstan stil ima u malom prstu, a s nama je podijelio i svoj modni recept, a muškarci ga slobodno mogu prepisati jer je - besprijekoran!
Vidi originalni članak

Dvaput smo ga sredli na zagrebačkoj špici i oba puta na njoj se pojavio u crnom odijelu koje je prošarano vodoravnim i okomitim bijelim prugicama... Brzo su nas povezale društvene mreže, a Mario Vurdelja je na njima ostavio šaljivi podsjetnik samome sebi: "Kupiti novo odijelo!"

Skrolajući njegovim Instagramom, lako je uočiti kako Mario ima super stil pa smo ga zamolili da nam otkrije više pojedinosti o njemu, a time i bude odlična inspiracija za ovo proljeće. 

Za početak, zamolili smo Marija da se sam predstavi:

To je ono pitanje na kojeg najmanje voliš odgovarati jer imaš osjećaj da si došao na razgovor za posao ili je prvi dan škole pa si prozvan pred ploču na predstavljanje... samog sebe.

Za sebe kaže da je dečko s mora - rođen je 1991. u Rijeci, ali je "otplovio" dalje... Od Ljubljane pa do Berlina, gdje je i završio akademsko obrazovanje.

Po struci je diplomirani produkt dizajner, a kaže:

Svoju struku nazivam i hobijem bacajući skice na papir i izrađujujući prototipe u slobodno vrijeme, nakon posla. 
Trenutno radim za jednu tvrtku sa sjedištem u centru Zagreba, gdje sam se i nedavno preselio iz Berlina svojom voljom i odlukom da znanje steknuto radom razvijem baš u Hrvatskoj.

Poslovno uvijek nosi odijela nenametljivih boja, košulje i kravate pa slobodne dane i slobodno vrijeme voli provesti baš suprotno, u igri s motivima, bojama, kombinacijama materijala, tekstura, miješanju stilova... Ipak, u toj modnoj igri uvijek je vjeran nekom, kako ga sam voli nazvati, mediteransko-gradskom dječačkom looku

- Zvuči podosta pretenciozno, ali zaista nije tako kad otvorim svoj ormar i počnem se oblačiti. Tad sve nekako postane kemijanje i igranje s podsvjesnim kriterijima. Nikad se ne odijevam s mislima: ,,Evo, samo da nešto stavim na sebe“ ili ,,Ono u čemu se osjećam udobno ”, kaže Mario. 

Dodao je da, kad se ne bi osjećao udobno u bilo kojem odjevnom predmetu iz ormara, da on tamo sigurno ne bi ni bio, nego bi visio na policama dućana. 

A kad smo već kod ormara, opisao ga je kao pravi koktel odjeće i modnih marki: 

Nije čudno da mi uz Acne Studios (brend za koji sam radio u Berlinu) komade stoji uredno složena Nonotova bijela Sunspel polo majica. Balenciaga pulover preko H&M dolčevite, Zara hoodie uz M.Margiela T-shirt. Uglavnom kupujem u raznim trgovinama, online i offline. Preferencija je ipak na offline, gdje posebnu pažnju pridodajem onom “extra-mile” trenutku gdje osoblje zaista prodaje proizvod, a proizvod svojom kvalitetom sam sebe.

Mario kaže da voli detalj, a kao rezultat, dobar širokokutni kadar... 

Nismo mogli ne dotaknuti se i proljetnih trendova za frajere, a Mario je iskren.

- Iskreno, apsolutno bi trebalo preskočiti proljeće i težiti šarolikim outfitima za ljeto s kombinacijom jednog toplijeg kaputa ili pulovera koji će se naći u toj, ulozi, proljetnog dodatka, zaštitnika od zime, da nas grije kad sunce još nije jako kao ljeti, objašnjava. 

Obožava slojevito oblačenje, kao i kombinacije boja i motiva te međusobnu borbu koje to kombiniranje donosi, a može ili ne mora izgledati dobro na prvo. Rado doda detalje malo intenzivnije boje koji podignu sasvim običan outfit i odlični su za privlačenje pokojeg pogleda na ulici.

Topliji dani znače i svjetljiji denim, a dodao je što bi još volio vidjeti u gradu na frajerima ovog proljeća:

Svjetlije traperice i traper jakne, bijele potfrknute t-shirt majice ili košulje s prugicama, sve bi to bilo super... A kad nisu u gradu, head-to-toe Jacquemus kolekcija, odnosno, široko pletene polo majice za ljeto i kratke bermuda hlače s dubokim džepovima i kožne sandale.

Njegov outfit to go bi bio svaki outfit koji ISKLJUČUJE bijelu košulju i smart pants, u kombinaciji s oxford cipelama... Odabrao bi denim ili prugastu košulju, lagane tenisice i, naravno, ruksak jer bez njega nigdje! 

Marija smo pitali i što misli o stilu Hrvata:

Niste svjesni koliko dobro iskombiniranih outfita vidim dnevno na relaciji kuća-posao i obrnuto. Naravno, uspoređujući to sa stilski hektičnim i kulturno slobodnijim Berlinom, mi Hrvati igramo na sigurno. Sigurno ali ne dosadno. Dečke tijekom dana na Ilici nećete vidjeti u pastelnim bojama ili s previše modnih dodataka dok, kad dođe vikend, u restoranima, barovima i na eventima se mogu vidjeti vrlo moćne i odvažne kombinacije, kao da su isplesale iz DUST magazina.

Dodao je da misli da Hrvati, ali još više Hrvatice, imaju dobar ukus i znaju birati kombinacije, a to je i do činjenice da pripadamo narodima koji drže do prezentacije, estetike i kulture njegovanja ljepote, gdje je ipak zlato sve što sija.

- Od jedan do pet, dajem dobar tri. S neopravdanim satom iz "osobnog stila", zaključio je. 

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".