Omiljeni domaći bloger: Zaljubit ćete se u njegove fotke s putovanja, a super stil ima u malom prstu

Marko Medić stoji iza profila @father_of_djordje, a teško je reći što nam je bolje - njegov stil koji definira kao klasiku s pomakom ili fotke koje vas tjeraju da odmah bookirate zrakoplovnu kartu
Vidi originalni članak

Ako ste ljubitelji putovanja, ali i odličnih modnih kombinacija, zasigurno vam nije promaknuo profil @father_of_djordje iza kojeg stoji 30-godišnji Marko Medić. Iako je po struci magistar građevine, trenutačno se ne bavi time, nego vodi obiteljski posao i posljednje dvije godine stvara content za različite brendove na svojim društvenim mrežama. Marko vodi i svoj blog, a otkrio nam je i da trenutačno radi na novom projektu, no on je i dalje tajna. Kao svoje tri strasti, Marko je izdvojio fotografiju, knjige i putovanja, a mi bismo dodali da i modu ima u malome prstu, što dokazuju njegove odlične odjevne kombinacije koje mogu poslužiti kao svakodnevna inspiracija.

- Svoj bih stil opisao kao klasičan, s malim pomakom. Obično neki klasičan look podignem statement komadom. Uglavnom su to neke cool tenisice, kaput ili šešir. Koliko volim klasiku, toliko ne volim biti neprimjetan i dosadan pa svaku kombinaciju volim osvježiti upečatljivim komadom koji priča svoju priču, kaže Marko i dodaje da u posljednje vrijeme najčešće kupuje na putovanjima, ali i online.

- Tako kupim kvalitetne komade koje nema pola grada. Nastojim kupovati manje, ali kvalitetnije, s naglaskom na klasične komade od prirodnih materijala. 

Iako se popis stalno mijenja, kao trenutačno omiljene komade u ormaru izdvojio je kaput švedskog brenda HOPE, crnu trenirku s kapuljačom Sandro Paris i visoke crne starke iz suradnje Conversea s pariškim dizajnerskim brendom Comme des Garçons.

Za sebe kaže da ne prati trendove i revije, no cijela muška kolekcija s Diorovim potpisom izuzetno mu se svidjela:

- Više se vodim onime što vidim na web stranicama i Instagramu, a ako mi se neki komad sviđa, onda ga pokušam uklopiti u svoj stil. Prije sam kupovao više planski, a danas novi komad kupim ako mi se svidi i ako "odvažem" da mi je potreban u garderobi. Slab sam na tenisice i cipele, kao i ruksake i šešire kojih imam previše.

Modnih uzora, a inspiraciju crpi od muških blogera kod kojih vidi zanimljiv komad pa ga ukomponira u vlastite kombinacije.

Tema o kojoj Marko priča s posebnim veseljem i velikom strašću su putovanja. Putuje otkad zna za sebe, a prvo zanimanje kojim se kao mali htio baviti, bilo je ono turističkog vodiča:

- Uvijek sam većinu novaca trošio na putovanja i kao student radio dodatne poslove da bih si mogao priuštiti neka putovanja i lutanja. Trenutačno sam u fazi da volim dolaziti na mjesta koja već znam i putovati bez opterećenja da moram sve istražiti i sve vidjeti.

Kad planira putovanja, najčešće bira ona u prirodu - Island, Farski otoci, Bali, Novi Zeland, Dolomiti:

- Ako stavimo New York sa strane, planine, jezera i bespuća netaknute prirode ono je što me najviše privlači, a ujedno i opušta. Najdraža mjesta su mi upravo New York, Bali i Island. Volim i Pariz, a od naših otoka obožavam Vis. Što se tiče mjesta koje bih volio posjetiti, na samom vrhu popisa nalaze se Japan, Mongolija, Patagonija i roadtrip po Kaliforniji.

 

Budući da mnogo putuje, logično je da postoje i neka mjesta koja ga nisu oduševila, a jedno od njih je i Kawasan Falls na Filipinima jer nije nimalo nalik onome kako se prikazuje na Instagramu:

- Bilo je tu još nekih lokacija od kojih sam više očekivao, a na kraju se razočarao. Ipak, bilo je i obrnutih situacija pa je najbolje izbaciti fotografije s Instagrama iz glave i putovati opušteno i bez velikih očekivanja.

U galeriji uživajte u Markovim fotografijama s putovanja koje će vas oduševiti i inspirirati da i sami počnete planirati novo putovanje:

FOTO: Marko Medić/@fatherofdjordje FOTO: Marko Medić/@fatherofdjordje FOTO: Marko Medić/@fatherofdjordje FOTO: Marko Medić/@fatherofdjordje FOTO: Marko Medić/@fatherofdjordje FOTO: Marko Medić/@fatherofdjordje FOTO: Marko Medić/@father_of_djordje

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".