Office siren novi je trend koji utjelovljuje modernu ženu za 2024. godinu

Otkad je studentica modnog dizajna Asia Bieuville na TikTok postavila objavu uz opis 'ona je utjelovljenje 90-ih i 2000-ih Calvina Kleina, Dolce & Gabbane i Ralpha Laurena, ona je prava sirena iz ureda', a video postao viralan - još je jedan trend rođen.
Vidi originalni članak

Još jedan trend proživljava svoju slavu zahvaljujući TikToku, a to je tzv. office siren, trend uredske sirene, ali realno, na engleskom bolje zvuči.

Naime, otkad je studentica modnog dizajna Asia Bieuville na TikTok postavila objavu uz opis 'ona je utjelovljenje 90-ih i 2000-ih Calvina Kleina, Dolce & Gabbane i Ralpha Laurena, ona je prava sirena iz ureda', a video postao viralan - još je jedan trend rođen. 

Ta hipotetska žena bila je dovoljna da se formira novi izraz, nova estetika.

- Ona nosi jarki ruž i lak za nokte, predimenzionirani statement nakit, ali outfit je jednostavan - kaže Asia Bieuville. A zaštitni znak uredske sirene su tzv. bayonetta naočale četvrtastih uskih okvira, koje su 2000-ih popularizirale Megan Fox i Angelina Jolie, a ime duguju japanskoj video igri. Ona nosi samostojeće čarape, Elsa Peretti nakit.

- Ona utjelovljuje modernu ženu za 2024. godinu - uvjerena je Bieuville i nije u krivu. Bella Hadid već se pojavila u vintage Gucci pencil suknji iz 1998. godine, a fotografija Gisele Bündchen u dolčeviti, suknji krokodilskog uzorka i čizmama do koljena na reviji za Ralph Lauren 2000. godine malo je kome iz modnog svijeta nepoznata. 

- Mislim da se radi o prirodnoj evoluciji generacija tj. jedna generacija koja je sada završila školu, počela je raditi i ima novu poslovnu estetiku. U mnogim uredima i dalje dominiraju muškarci, pa je ovo neki odgovor na to. Često se žene prilagođavaju toj muškoj modi koja prevladava kako bi bile cjenjenije u korporativnom svijetu, ali ovdje se dogodio ženstveni zaokret. Uredska sirena se ne zabrinjava time što će netko za nju reći. Ona je kao Samantha Jones - seksi, ženstvena i moćna - smatra Asia.

Osim omiljenog lika iz 'Seksa i grada', uredske sirene su i Emily Blunt i Giselle Bundchen u 'Vrag nosi Pradu', savršeno odjevene u božanstvene kreacije. Jednostavno, s puno upečatljivog nakita, ali i dalje superprofesionalno. Žena koja je doktorirala ovaj stil bila je i Carolyn Bessette, supruga Johna Kennedyja Jr., s kojim je poginula u avionskoj nesreći 1999. godine. Carolyn je u newyorškim krugovima bila poznata kao kraljica elegancije, žena koja diše i živi estetiku Calvina Kleina za kojega je uostalom i radila. Čak je i njezina sada već kultna vjenčanica u boji slonovače iz 1996. godine tada iznenadila svijet. Dok su ostali nosili čipku i puf rukave, Carolyn je svoju vjenčanicu povjerila tada mladom i nepoznatom dizajneru Narcisu Rodriguezu, koji je stvorio divnu jednostavnu svilenu kreaciju, koja je postala popularna upravo zbog te jednostavosti, lišena od svih nepotrebnih detalja. 

U naše doba, pak, glavna predvodnica office siren looka je manekenka Bella Hadid, koja taj stil njeguje već duže vrijeme. Jednostavne linije i nezaobilazne 'bayonetta' naočale, njezin su zaštitni znak. 

Što se tiče dizajnera, ovaj se trend može naći kod Miu Miu Miucije Prade, naravno tu je i sveprisutni Gucci te debitantska kolekcija Petera Hawkingsa za Tom Ford. 

- Upravo je Tom Ford i njegove kreacije za Gucci u 90-im godina i početkom 2000-ih dao temelj za ovaj stil - smatra Asia. Dodaje kako ovaj stil nipošto ne treba pogrešno shvaćati kao nešto vulgarno, već s mjerom i profesionalno.

- Seksepil treba ostati suptilan, nikako ne treba zabrazditi u životinjski uzorak ili lakirane cipele - to znači da ste otišli predaleko - smatra začetnica office siren looka. 

Kolumna dress code Vesne Blašković izlazi svakog petka u magazinu Ekran Večernjeg lista. 

Veliki shopping vodič: 25 modela torbica do 50 eura koje ćemo nositi ovog proljeća!

FOTO: Mango 39,99 EUR FOTO: Mango 22,99 EUR FOTO: Mango 25,99 EUR FOTO: Mango 29,99 EUR FOTO: Mango 19,99 EUR FOTO: Mango 45,99 EUR FOTO: Mango 22,99 EUR FOTO: Mango 39,99 EUR FOTO: Mango 29,99 EUR FOTO: Mango 39,99 EUR FOTO: Mango 29,99 EUR FOTO: Mango 45,99 EUR FOTO: Mango 49,99 EUR FOTO: Mango 49,99 EUR FOTO: H&M 24,99 EUR FOTO: H&M 30,99 EUR FOTO: H&M 17,99 EUR FOTO: H&M 30,99 EUR FOTO: Zara 25,95 EUR FOTO: Zara 35,95 EUR FOTO: Zara 29,95 EUR FOTO: Zara 22,95 EUR FOTO: Zara 49,95 EUR FOTO: Zara 25,95 EUR FOTO: Zara 35,95 EUR

Zgodna dama nosi najpopularnije čizme sezone, a sjajno ih kombinira uz neutralne klasike
Alternativa klasičnim mirisima: Suptilni svijet čarobnih parfema za kosu
Njezin je stajling najbolja najava proljetne mode: Suknja trendi modela, a cipele najpopularniji izbor

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".