Odvažna pobjednica Portanova Fashion Incubatora

Osim što se izdvojila u moru dizajnera stvarajući kolekciju namijenjenu muškarcima, revijom želi odaslati i snažnu društvenu poruku,
Vidi originalni članak

Ivana Janjić 22-godišnja je studentica diplomskog studija Tekstilno-tehnološkog fakulteta u Zagrebu te pobjednica 16. Portanova Fashion Incubatora. Rođena je u Vinkovcima, odrasla je u Orašju u Bosni i Hercegovini, a barem za sad, plan joj je ostati u Hrvatskoj. Na najstarijem i nautjecajnijem natjecanju mladih dizajnera u regiji Ivana je predstavila svoju kolekciju A+, a pobjeda joj mnogo znači:

"Portanova Fashion Incubator velika je odskočna daska svim mladim dizajnerima poput mene. Velika je čast biti izabran kao najbolji mladi dizajner. To mi je priznanje potvrdilo da sam krenule u dobrom smjeru i da hrvatska modna scena treba nekog poput mene."

Osim što je predstavila odličnu liniju za muškarce, njome je željela odaslati i snažnu društvenu poruku

"Kolekcija A+ inspirirana je muškarcima koji često iza svojih leđa čuju podsmijehe i podrugljive komentare. Naravno, riječ je o gay populaciji koja u Hrvatskoj još uvijek nije prihvaćena. Smatram da svi imamo prava biti ono što jesmo i nositi ono što će ogoliti naš karakter", objasnila je Ivana te dodala:

 "Govorila sam o društvu koje kritički promatra mušku populaciju i postavlja granice kreativnosti. Samim time ne dopušta muškoj populaciji da se slobodno kreće kroz modu poput žena".

​A upravo su hrabri muškarci njezina ciljana publika. Kolekciju je namijenila odvažnima, onima koji se ne boje biti ono što jesu. Za razliku od mnogih dizajnera, Ivana se od početka usmjerila prema modi za muškarce, a to je, čini se, vrlo dobra odluka.

"Reakcije na moj rad su jako pozitivne te ću nastaviti u tom smjeru", rekla je. 

 Iako stvara odjeću za muškarce, voli i žensku modu, no njeguje, kako sama kaže, jednostavan stil.

"Nosim odjeću koja je dostupna svima. Kao i svaka žena, volim se tu i tamo počastiti nekim skupljim komadom odjeće" rekla je te dodala da voli redizajnirati staru odjeću, ali i stvarati novu koja će pronaći mjesto isključivo u njezinome ormaru. 

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".