Oduvijek obožava teatralne šešire: Dama čiji stil nas je oduševio!

Čedna Cvitanović Raičković nova je zvijezda street style fotografija Gorana Čižmešije
Vidi originalni članak

Kada gradom prošeta ovako elegantno odjevena dama, sigurno će zapeti za oko mnogima, pa i našem fotografu Goranu Čižmešiji. Stomatologinja je koju je oduvijek zanimala moda, a čak je održala i predavnje o legendarnom Yvesu Saint Laurentu. Pročitajte njenu zanimljivu priču...

U mojoj obitelji su, uključujući mene, tri generacije stomatologa. Moj otac je bio, sin David Raičković je svjetski priznati ortodont, a ja imam privatnu ordinaciju u Splitu. Strast za modom nam je također nasljedna, kao mala sam uvijek gledala kako baka i mama nose teatralne šešire, tako da me oduvijek zanima moda, imam jako puno knjiga o tome. Nedavno sam na poziv pročelnice održala u Splitu predavanje o Yves Saint Laurentu, a uskoro idem u Maroko posjetiti njegov muzej. Kako sam zaljubljenik u šešire, obožavam rad Philipa Treacyja pa mi je njegov rad i tema idućeg predavanja. Od domaćih obožavam šešire gospođe Nade Kobali i njezina sam stalna mušterija. Ovaj šešir i haljinu kupila sam u Londonu, a kravatu ukrala mužu. Kravate nosim neprekidno još od svoje srednje škole, baš ih obožavam. Kaput je Kenzo, kupila sam ga u Parizu prije petnaest godina i tada su me naši ljudi ispitivali zašto sam kupila kaput bez podstave i nedovršenih rubova pa sam im odgovarala da nisam imala novaca za više od toga. A sada su takvi kaputi normalna stvar, pa iako nema podstavu, jako je kvalitetan i topao. Preko kaputa nosim prsluk Loredane Bahorić star šest godina, njen dizajn je bezvremenski, upravo sad idem kod nje. Torba je iz Istanbula, a čizme iz Italije. Uz to, često nosim i Zaru, kod njih rade mladi dizajneri i smatram da ako netko ima stila i stava, bez problema može njihove stvari iskombinirati sa skupim dizajnerskima. Skupa roba nije mjerilo dobrog stila. Bunde ne nosim, smatram ih “bapskima”, iako imam tri iz nasljeđa. U Londonu, kojeg najviše volim, zaustavljaju me na ulici i fotkaju, u Zagrebu mi je ovo prvi put i baš sam počašćena.

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".