Odjeća iz TV serije za kojom svi žude

Jedna od najpopularnijih američkih serija ima svoje obožavatelje na svim stranama svijeta. Radnja smještena u šezdesetim godinama prošlog stoljeća zahtjeva sve drugačije – od scenografije do kostimografije, a tko je zaslužen za njihov izgled otkriva vam Diva.
Vidi originalni članak

Serija koja je došla na male ekrane 2007. godine vrlo brzo dobila je svoje gledatelje, a njezin producent Matthew Weiner ovu dramsku seriju smjestio je u New York. Jedan od najvećih problema bio je osmisliti cijeli set odjevnih kombinacija koje će likovi nositi, a da su vjerodostojni prikaz onih u prošlosti. Tu se pojavila Janie Bryant. Osim serije Mad Man, kreirala je odjeću i za seriju Deadwood za koju je dobila nagradu Emmy. Njezine kreacije inspirirane su vremenom, likovima koji su živjeli u to doba, a sa svojim dizajnom uspješno je vratila šezdesete u ovo tisućljeće. Sama dizajnerica mora izdvojiti svoje favorite koje je osmislila, kao na primjer karirani prsluk i hlače koje je nosi Peggy Olson i odijelo boje senfa Harrya Cranea. „Kada dobijem scenarij u ruke detaljno ga pročitam, te probam zamisliti pojedine likove i glumce u njemu. U tom trenutku osjetim, odnosno dobijem ideju što trebaju imati na sebi kako bi cijela scena bila upotpunjena.“ govori Janie. U zadnjoj, sedmoj sezoni serija prelazi iz šezdesetih u sedamdesete godine što je novi izazov za ovu talentiranu i mladu dizajnericu. Replike odjevnih kombinacija iz serije mogu se kupiti i na internetu, a mi ćemo sigurno škicnuti što je u ponudi!  

Pogledajte na Diva.hr
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".