Odijela i savršeno krojeni sakoi: Kamala Harris prava je ikona stila za modernu, uspješnu poslovnu ženu

Sakoi, odijela i birane nijanse simboli su njezine garderobe koja naglašava profesionalnost, a od detalja tu i tamo u fokus dolaze elegantne ogrlice na bazi bisera i sličnih ukrasa decentnog predznaka
Vidi originalni članak

Kandidatkinja za američku Predsjednicu Kamala Harris i trenutna Potpredsjednica ima fantastičan stil koji točno opisuje njezinu ulogu - ona je profesionalna, staložena i ima jasno zacrtan cilj. Analizom njezinih odjevnih kombinacija, pa čak i onih prije kandidature, kad je bila u 'sjeni' Jona Bidena, snažno je naglašena, pa onda i očita, ta sklonost odganiziranosti garderobe. Poslovna odjeća ima nekoliko pravila, a to je ono što vidimo kod Kamale, ona nam daje odličnu lekciju o tome kako se odijevati, kakav imidž može izgraditi žena u tom nemilosrdnom svijetu politike.

Odjeća je komunikacija i to vidimo ponajviše kod ovakvih ikona – da, ona je to postala i to u svijetu visoke politike, a američki svijet to itekako dobro predstavlja. Pomalo celebrity status njihovih političara, kampanje, putovanja i snažna praćenja medija, pa i čitavog svijeta, u fokus stavlja njihov izgled, fotografirani su konstantno. Kod Amerikanaca to ne može proći slučajno, oni su osmislili čitav taj koncept koji sada primjenjuju i na političare. Dakle, Kamala je, mogli bismo reći, 'picture perfect' za sve one dame koje žele uspjeti u životu, odnosno poslati tu poruku. Ili da jesu ili to tek planiraju, korak po korak.

Mogli bismo napraviti studiju plave – ona ih ima mnoštvo, uglavnom su to tamni tonovi, no tu i tamo odabere nešto jače, ali i pastelno. Plava je kraljica ozbiljnog poslovnog odijevanja, s njom ne može pogriješiti, gledajući outfite očito je da ima niz takvih sličnih odijela, kombinira ih s raznim bluzama. Na odijelima se ističu i bež nijanse, kad želi biti manje uočljiva, to je elegantna nijansa savršena za poslovni look.

Od bluza prednost daje onima s raznim detaljima, neke imaju mašnu, neke razne nabrane ovratnike, jer sitni elementi su ti koji će malo razigrati stil, no ništa previše. Tek toliko da ne bude monotona, Kamala očito voli te diskretne modne igre koji naglašavaju njezin kreativni karakter. Iako svi oni imaju stiliste, timovi definiraju imidž svake slavne osobe bez obzira u kojem 'sektoru' radi, ipak se odijećom na neki način ističe i osobnost onoga tko je nosi.

Nadalje, Kamala ima i lijepe ogrlice, taman su dotjerane u skromim dimenzijama. Naravno, biseri su 'must have' za jednu ženu koja se danas natječe za sljedeću Predsjednicu SAD-a. Biseri su svjedoci povijesti, ukrašavanja stoljećima, kulture i tradicije te su kao takvi savršeni za stilski začin njezinih dinih bluza.

Pogledajte u galeriji sva njezina odijela:

FOTO: Pixsell FOTO: Pixsell FOTO: Pixsell FOTO: Pixsell FOTO: Pixsell FOTO: Pixsell FOTO: Pixsell FOTO: Pixsell FOTO: Pixsell FOTO: Pixsell FOTO: Pixsell FOTO: Pixsell FOTO: Pixsell FOTO: Pixsell FOTO: Pixsell FOTO: Pixsell FOTO: Pixsell FOTO: Pixsell FOTO: Pixsell FOTO: Pixsell FOTO: Pixsell FOTO: Pixsell FOTO: Pixsell FOTO: Pixsell FOTO: Pixsell FOTO: Pixsell FOTO: Pixsell FOTO: Pixsell

Mali modni momenti poput zlatne ogrlice ili finih naušnica također su u ulozi elegancije, sve skupa uklapa se u priču o dobrom poslovno-političkom stilu.

Osim odijela koja mogu biti i decentno prugasta u navy varijanti, tu i tamo bira kostim, sa suknjom koja naravno ne prelazi visinu koljena. Dolje su cipele s potpeticom, salonke u raznim tonovima koji se uglavnom slažu s bojama odjeće – ima od crnih i tamno plavih do bež. Forma cipele je zapravo bazična, uvijek ista, vizualno ne opterećuje kombinaciju, a opet joj daje na eleganciji.

Sakoi su slični, uglavnom jednostrukog, rijeđe dvostrukog kopčanja. Poslovni stil kakav Kamala njeguje ima bazu u korporativnom načinu odijevanja iz osamdesetih, kad je uostalom i nastala ta modna forma, jer žene su se u toj dekadi vinule u vrh poslovnih kompanija. Krenule su u osvajanje svijeta biznisa, postale direktorice, sjele na važne pozicije. Tada su preuzele odijevanje odijela od muškaraca, no opet su dale svoj vlastiti pečat.

Kamala tako danas nosi bluze s mašnama, decentan nakit, pojačana ramena, no ne previše. Ipak smo se oprostili tih ekstremnih ramena koja su bila hit nekada te danas djeluju pomalo teatralno, a to nije imidž koji biznis žene žele.

Kamala vlastitim načinom odijevanja poručuje, među ostalom, da poštuje ne samo sebe, već i sve one kojima se obraća te u čije ime govori. Dakle, ovo je top lekcija za političarke, odijevanje je komunikacija koju treba shvatiti ozbiljno i s poštovanjem te se poslužiti trikovima kako bi osobnost bila u prvom planu i pritom te respektabilno 'odjevena'.

Kraljica Letizia zablistala je u savršenom ljetnom stajlingu kojeg lako možete rekreirati
Zanimljivim stajlingom istaknula se na špici: 'Ako nosim boje, pazim da je to ista boja od glave do pete'
Kratke traper hlače i efektna bluza: Divna dama sjajno spaja ljetne klasike na baš stajliš način

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".