Od muškog ormara do trendi komada: Najbolje bermude i kratke hlače koje ovog ljeta možete dodati u ormar

Ne kažemo bez razloga da smo ih uzeli iz muškog ormara s obzirom na to da su ih prvo nosili pripadnici britanske vojske, a zatim i menadžeri banaka.
Vidi originalni članak

Kad temperature prijeđu vrućih 30°C, uvijek se postavlja isto pitanje – što odjenuti? Pred ljubiteljicama haljina i suknji jednostavan je zadatak jer će lepršava haljina od ugodnog materijala riješiti taj modni problem, no što ako ste tip koji tijekom cijele godine više preferira – hlače?

Srećom, posljednjih nekoliko sezona dizajneri su mislili i na to pa su nove kolekcije sve bogatije odličnim bermudama i kratkim hlačama koje izgledaju jako cool. Žene su ih ukrale iz muškog ormara i od njih napravile jedan od trendovskih odjevnih komada koje rado nosimo ne samo na plažu ili kavu u gradu nego i kad nam treba doza elegancije. Ne kažemo bez razloga da smo ih uzeli iz muškog ormara s obzirom na to da su ih prvo nosili pripadnici britanske vojske, a zatim i menadžeri banaka. Naime, tijekom Drugog svjetskog rata došlo je do nestašice odjeće pa je na Bermudskim otocima svaki službenik dobio dva para kratkih hlača. Prepoznali su njihovu praktičnost pa su se u garderobi zadržale od tada, ali i proširile na ženski ormar.

I dok će ih većina opisati kao komad idealan za ležerne situacije, bermude su zapravo mnogo više od toga. Znaju to i dizajneri koji su ponudili i ljetnu verziju odijela. Tako u novim kolekcijama možemo vidjeti elegantna odijela za formalne prigode, koja kombiniraju sako i, umjesto klasičnih strogih hlača, one dužine do koljena, što ih čini izvrsnim odabirom za ljetne dane. Ili večeri, ako ovakvo odijelo odaberete za posebnu priliku poput vjenčanja. Ispod je dovoljan tek jednostavan top, a dobre sandale i efektna torbica odlično će zaokružiti styling kojim ćete se definitivno istaknuti u moru haljina.

Ljetno odijelo u sličnoj varijanti možete nositi i na posao – vrtoglavo visoke sandale zamijenite onima s blok-potpeticom ili balerinkama, a ako želite poslovni prizvuk, kombinaciji možete dodati košulju ili bluzu. Najveće ih kulerice mogu nositi i u kombinaciji s gležnjačama, s obzirom na to da mnoge fashionistice ni ljeti ne odustaju od omiljenog spoja kratkog i čizama na “gole” noge, što uistinu izgleda “stylish”.

Svake nove sezone bermude nam dolaze u još boljoj verziji, s novim chic detaljima, a kao “statement” su kao stvorene za ljetne izlaske kad je dovoljno odjenuti tek crop top i savršen styling za ludu noć je spreman. Najčešće ih ipak nosimo u dnevnim varijantama, kada i najveće obožavateljice haljina i suknji lepršave komade zamijene kratkim hlačama. Odabir s kojim nikad nema greške kombinacija je bermuda i basic bijele majice, klasika u svakom ormaru.

Nadopunite ga tenisicama ili natikačama, a kao točka na “i” takvog običnog, ali chic stylinga dolazi slamnati šešir. Modele od džinsa možete upotpuniti raskošnom bluzom koja će osvježiti klasičan džins, a nema greške ni s prugastom košuljom, koju možete nonšalantno svezati u čvor. Takav outfit poželjet ćete nositi na plažu, ručak s frendicama, a onda i za izlazak, samo ga nadopunite efektnim dodacima.

Bermude i kratke hlače za svaki stil pronađite u galeriji

Staud, Net a Porter, 225 eura Zimmermann, Net a Porter, 395 eura Sandro, Outnet, 105 eura Red Valentino, Outnet, 194 eura Red Valentino, Outnet, 228 eura PS Pauls SMith, Outnet, 119 eura MSGM, Outnet, 165 eura Love Moschino, Outnet, 90 eura La Doublej, Matchesfashion, 330 eura Juliet Dunn, Matchesfasgion, 152 eura H&M, 9 eura H&M, 5 eura Dolce & Gabbana, Matchesfashion, 495 eura Camilla, Outnet, 217 eura Balmazin, Matchesfashion, 890 eura
 

Dama koja nas inspirira smislom za modu: 'Sredim se vikendom. Volim se naći s prijateljicama i svečanije se odjenuti'
Tina Walme: Ovo mi je kombinacija i za (polu)poslovni sastanak i za posjet roditeljima
Zaboravite na tanku kosu: Pet frizura koje možete isprobati ako želite da vam kosa izgleda voluminoznije i gušće
Savršen prijelaz između duge i kratke kose: Paše svakom licu i uvijek ćete izgledati kao da ste izašli iz salona

 

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".