Od klasične crne do raznih varijanta smeđe: Kaputi se nose cijele zime

Zimska je moda dosta slojevita, ponekad zahtijeva ozbiljno kalkuliranje i kombiniranje pa je praktično birati neki malo širi kaput – ispod idu barem sako, a možda i vesta, dolčevita...
Vidi originalni članak

Dugački su kaputi ovih dana nerijetko spas, kad je superhladno, divno je umotati se u te mekane “dekice”. Stilski su dosta omekšani, posljednjih sezona omiljeni vanjski komadi djeluju pomalo kao da su stigli iz sfere kućnih ogrtača, od koji su mnogi na omatanje. Mnogi brendovi donose nam razne varijante s omekšanim ramenima, čak nešto širim rukavima, djeluju luksuzno, svečano. Od boja ističu se one neutralne, obožavamo ne samo legendarnu crnu već i razne smeđe varijante, nekog više neutralnog izričaja. Oni koji najbolje griju, uglavnom su od vune, stoga je dobro pogledati mješavinu vlakana.

No, tu su i umjetne varijante koje odlično izdrže na niskim temperaturama, naročito varijante eko krzna, mekane poput medeka. Kaputi su tijekom desetljeća dosta mijenjali lice i naličje, formu i dizajn, bili strukirani pa više nisu, ovisno o fluidnosti i raspoloženju trendova. Iako je to gornji komad, ipak s vremenom i on mijenja izgled, moda ga s vremenom malo prekroji. Na koncu kapute kupujemo kako bismo ih nosili više sezona te se radije preferiramo na neku klasiku – baš zato kaputi koje donosimo zapravo su idealne ideje ako želite nešto bezvremenski. Klasičan kaput kakav nosimo danas uglavnom vuče inspiraciju iz odijela, no muški sako nekada je bio rezerviran samo za ozbiljnu publiku. Danas je on svevremenski modni element, obožavan u garderobi svih, nose ih sve generacije. Općenito su ta fina ramena zauzela posebno mjesto u raznim kolekcijama i sportivo predznaka.

Zimska je moda dosta slojevita, ponekad zahtijeva ozbiljno kalkuliranje i kombiniranje pa je praktično birati neki malo širi kaput – ispod idu barem sako, a možda i vesta, dolčevita... Ide na traperice, a čak i na neku malu crnu haljinu. Kaput ovog tipa ima neku finu crtu, pasat će na večernji izlazak glamuroznog predznaka – crna uvijek izgleda fantastično. Za naglasak siluete tu je remen od istog materijala, a ako ste za pojačanje na kragni, umjetno je krzno uvijek super ideja. I ne treba zaboraviti – blago strukirani kaput laska svakoj silueti.

FOTO: Arhiva Dive Kaput od eko krzna, Entire Studios, MyTeresa, 530 eura FOTO: Arhiva Dive Svijetlosmeđi široki kaput, H&M, 70 eura FOTO: Arhiva Dive Crni maksi kaput, Toteme, MyTeresa, 760 eura FOTO: Arhiva Dive Sivi na puf rukave, Ganni, MyTeresa, 645 eura FOTO: Arhiva Dive Sivi s reverima, Stradivarius, 60 eura FOTO: Arhiva Dive Dugački sivi s krznenim ovratnikom, Proenza Schouler, MyTeresa, 1190 eura FOTO: Arhiva Dive Crni vjetrovka kaput, H&M, 70 eura FOTO: Arhiva Dive Svijetloružičasti kaput na vezivanje, Max Mara, net-a-porter.com, 2299 eura FOTO: Arhiva Dive H&M, 70 eura FOTO: Arhiva Dive H&M, 70 eura

Trener čiji stil obožavamo u genijalnom zimskom stajlingu: 'Volim sve nijanse zelene, osim kričavih'
Čizme kakve je odabrala zgodna dama i ove su sezone broj jedan: Glomazni model super izgleda uz ležerne komade!
Izdvojili smo najbolje božićne džempere iz H&M-a u kojima ćemo provesti cijele blagdane

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".