Zašto Clinton, Harris i Obama danas nose ljubičastu? Evo što bi mogao značiti odabir te upečatljive boje

Mnogi su se pitali zašto su dame odabrale baš ljubičastu boju i žele li njome poslati neku poruku.
Vidi originalni članak

Inauguraciji 46. američkog predsjednika Joea Bidena prisustvovale su i bivše prve dame, Michelle Obama te Hilary Clinton. Uz Kamalu Harris, prvu potpredsjednicu SAD-a, obje su dame za ovaj povijesni dan odabrale neku od nijansi ljubičaste boje, baš kao i Jill Biden jučer. Mnogi su se pitali zašto su dame odabrale baš ljubičastu i žele li njome poslati neku posebnu poruku.

Kako piše Marie Claire, ljubičasta zapravo predstavlja ujedinjenu Ameriku jer kombinacija crvene, koja inače predstavlja Republikansku stranku, i plave, simbol Demokratske stranke, rezultira upravo ljubičastom. Kažu kako bi se ljubičasta boja, sa stajališta potpredsjednice SAD-a Kamale Harris, mogla protumačiti kao želja da se dvije strane konačno ujedine.

Drugo, ljubičasta je boja boja pokreta sufražetkinja, uz zlatnu i bijelu.

- Ljubičasta označava odanost i lojalnost, kao i nepokolebljivu postojanost prema cilju. Bijela je amblem čistoće i simbolizira kvalitetu, tok je zlatna boja svjetlosti i života, ona je poput baklje koja nas vodi, čista i nepokolebljiva - stoji u biltenu Nacionalne ženske stranke u Sjedinjenim Američkim Državama. 

Komentar modne savjetnice na outfite s inauguracije pogledajte u videu:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Za razliku od Harris, Obame i Clinton, Jill Biden odabrala je plavu kreaciju s potpisom manje poznate američke dizajnerice Alexandra O'Neill, osnivačice brenda Markarian. Dizajnerica je poručila da odabir plave boje označava povjerenje, samopouzdanje i stabilnost, a dodala je da je jako sretna što je dio ovakvog povijesnog trenutka. Brend Markarian osnovan je 2017. godine, a poseban je po svevremenskom dizajnu i modernoj gracioznosti.  

Stil Jill Biden opisuju kao konzervativan i ženstven, a izvrsne odjevne kombinacije možete pogledati u galeriji

FOTO: Anthony Souffle/Newscom/PIXSELL FOTO: Orlando Sentinel/ABACA/PIXSELL FOTO: BRIAN SNYDER/REUTERS/PIXSELL FOTO: Kevin Dietsch/Newscom/PIXSELL FOTO: Kevin Dietsch - Pool via CNP/Newscom/PIXSELL FOTO: ABACA/ABACA/PIXSELL FOTO: Douliery-Hahn/ABACA/PIXSELL FOTO: ABACA/ABACA/PIXSELL FOTO: Pat Benic/Newscom/PIXSELL FOTO: Joshua Roberts/REUTERS/PIXSELL FOTO: Alexandra Buxbaum/Press Association/PIXSELL FOTO: ARCHIE CARPENTER/Newscom/PIXSELL FOTO: CHERISS MAY/REUTERS/PIXSELL FOTO: KEVIN LAMARQUE/REUTERS/PIXSELL FOTO: Al Drago/Newscom/PIXSELL

Efektan odabir Kamale Harris za inauguraciju: Nosi ljubičasti kaput mladog dizajnera koji ima snažnu poruku
Prva dama Amerike odabrala je plavu boju za inauguraciju. Što ona simbolizira?
Najkontroverzniji outfiti Melanije Trump od inauguracije: Jakna s natpisom 'Nije me briga, a vas?', štikle za poplavu...
Prisjetili smo se kombinacija prvih dama za inauguraciju od pedesetih godina pa do danas

 

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".