Novo izdanje američkog Voguea krasi nikad objavljena fotografija iz 1970. kao snažni podsjetnik za budućnost

Naslovnicu krasi fotografija kultnog fotografa Irvinga Penna, Rose "Colour Wonder"
Vidi originalni članak

Nakon travanjskog izdanja talijanskog Voguea koji je izašao s potpuno bijelom naslovnicom kao simbolom prazne stranice koja čeka da je se ispiše i vjerom u verdiju budućnost, i američki je Vogue za lipanj i srpanj priredio uistinu posebnu naslovnicu. Naime, na njemu se nalazi fotografija koja je dosad neobjavljena, Rose "Colour Wonder" iz 1970. godine, a iza nje stoji kultni fotograf Irving Penn.

Anna Wintour u popratnom je pismu rekla kako u proteklih nekoliko tjedana svi doživljavamo emocionalne promjene te se brinemo za obitelj, prijatelje, kolege, a na posljetku, i za sebe same. Kaže kako je riječ o krizi u kojoj nitko nije prošao neokrznut, a u cijeloj smo situaciji nevjerojatno zahvalni onima koji nesebično pomažu kako bi nam se život vratio u normalu, a osobito veliku zahvalu dugujemo zdravstvenim radnicima, kojem je i posvećena serija fotografija iza koje stoji Ethan James Green u izdanju Voguea za lipanj i srpanj. 

 

Urednica Voguea dodala je da je ova naslovnica nastala u neobičnim okolnostima, a poslužit će i kao dokument u godinama pred nama, kao snažan podsjetnik da smo propuštali čuda svakodnevnog života i radost koju svaki dan nosi sa sobom. Wintour se osvrnula i na naslovnicu:

- Legendarno djelo gospodina Penna je lijep i moćan kanal između prošlosti i budućnosti. Desetljećima su njegove fotografije za Vogue odlično prenosile duboku emociju, a pritom zadržale novinarsku oštrinu. Uvijek sam bila ponosna na svaku njegovu fotografiju, a ni s ovom nije ništa drugačije. Prilično sam sigurna da bi se i njemu svidjela. 

Pogledajte na Diva.hr
Vezani članci
diva.vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice diva.vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice diva.vecernji.hr kliknite na "Slažem se".